Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Tuinmeubelen beschermen:

Tuinmeubelen beschermen tegen de aardse elementen kan op verschillende manieren. Een van de eenvoudigste manieren om uw tuinmeubelen te beschermen, is ze tijdens de wintermaanden binnenshuis op te slaan. Als dit niet mogelijk is, kunt u ze afdekken met een hoeslaken of plastic zeil. U kunt uw tuinmeubelen ook op een beschutte plaats zetten, waar ze beschermd zijn tegen barre weersomstandigheden.

Houten tuinmeubelen kunnen in goede staat worden gehouden door een laagje houtolie of beits op het oppervlak aan te brengen.

Wat valt er allemaal te vertellen over "Tuinmeubelen beschermen"?1. Enkele Onderhoud Tips:

 

Berg uw tuinmeubelen altijd op in een afgesloten ruimte als ze niet worden gebruikt of tijdens de wintermaanden, want blootstelling aan de elementen kan ernstige schade veroorzaken.

Wens je je te verdiepen in het onderhouden van tuinmeubelen, dan verwijzzen we graag naar dit uitgebreide artikel "hoe je tuinmeubelen kan beschermen en onderhouden".

Ze omvat de volgende punten:
 

  1. Reiniging van tuinmeubilair,
  2. Controleren van de bevestigingen,
  3. Meubelen opbergen tijdens de winter,
  4. ?Behandelen van houten tuinmeubels.

 

2. Beschermhoes tuinmeubelen:

 

Als u uw tuinmeubelen wilt beschermen, dan raden wij u aan een beschermhoes te gebruiken. Dit is vooral belangrijk als u in een regio woont met strenge winters of extreme weersomstandigheden zoals een hoge luchtvochtigheid.

De beschermhoes kan over de meubelen worden geplaatst, waardoor u eventuele schade door regen en sneeuw kunt voorkomen. Bovendien houdt het uw tuinmeubelen schoon en stofvrij. Overweeg de aanschaf van een beschermhoes als u er zeker van wilt zijn dat uw tuinmeubelen altijd klaar zijn voor gebruik!

 

3. Het gebruik van houtolie bij houten tuinmeubelen:


Desondanks de natuurlijke weerstand van hout, is het toch aanbevolen ook hier een handje te helpen. Net zoals wij mensen onze huid beschermen tegen de invloeden van zon en weer- en wind, om verouderingsverschijnselen zo lang mogelijk tegen te gaan en ons te beschermen tegen al te schadelijke UV-stralen, zal ook uw hout langer een mooie uitstraling behouden en duurzaam blijven mits de nodige bescherming, van binnen of van buiten.

U kunt houtolie op het oppervlak te gebruiken. Dit beschermt het tegen vocht, dat kan leiden tot rotting en schimmelgroei.

Om uw hout van binnenuit te voeden kunt u naast houtolie, ook Beits, houtteer en impregneermiddel overwegen.

 

4. Waarom is het belangrijk?

 

Als u tuinier bent of een tuin heeft, is het belangrijk om uw meubilair te beschermen. Ze kunnen gemaakt zijn van hout, kunststof metaal en worden het hele jaar door buiten gebruikt. UV-stralen van de zon, regen en wind veroorzaken vroegtijdige veroudering als ze niet worden beschermd met afwerkingsoliën.

Bescherming voor buitenmeubilair biedt vele voordelen die het de investering waard maken. Enkele van deze voordelen zijn:
 

  1. Uw investering beschermen tegen vuil, vocht en weer.

  2. Ervoor zorgen dat uw tuinmeubilair lang meegaat.

  3. Uw achtertuin er mooi en uitnodigend uit laten zien.

  4. Buiten ontspannen op kwaliteitsmeubels.

  5. Ervoor zorgen dat u jarenlang plezier heeft van uw KING picknickset

 

5. Wat hebben we nog in petto?


- Anti-worteldoek: om uw tuin te beschermen tegen wortelgroei en onkruid.
- Parasols en zonnezeil: om uzelf en uw dierbaren te beschermen tegen UV-stralen.
- Tuinkussens: om het lange vertoeven aan de picknicktafel of op uw tuinbank te verzachten ;-)


Een gedetailleerde beschrijving van elk product, met handige tips en weetjes voor het gebruik ervan, vind u per rubriek terug op onze website.