Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Anti-worteldoek kopen - Bodemdoeken tegen wortelgroei

Anti-worteldoek gebruik je om de groei van onkruid tegen te houden. Onze onkruiddoeken, geweven uit zwart polyester, laten alleen lucht en water door, maar geen licht of wortelgroei. Ze zijn dan ook bijzonder geschikt als bodembedekker om onkruidgroei tegen te gaan. Zo kunt u meer tijd besteden aan het genieten van uw tuin en minder tijd aan het onderhoud ervan.

 

Hoe anti-worteldoek plaatsen?


Het belangrijkste bij de plaatsing is de ondergrond. Het beste resultaat verkrijg je als die tamelijk vlak en egaal is, zo voorkom je oneffenheden in het doek.

Als de te bedekken oppervlakte mooi effen is, spant men het doek strak aan over de gehele oppervlakte.
Nadien maakt men aan alle kanten een smalle sleuf met de spade, zo’n 20 à 30 cm diep en stopt het doek in de sleuven. Mocht het doek te groot uitvallen kan je het overtollige gemakkelijk afsnijden met een schaar of stanleymes. Tot slot de sleuven met grond vullen en goed aandrukken voor extra stevigheid.

Bij het aanbrengen van meerdere banen beschermdoek naast mekaar is het belangrijk dat deze zich zeker 10 cm overlappen, zodat er geen spleten ontstaan waar toch nog onkruid doorkomen kan.

worteldoek kopen


Door grondhoekhaken te gebruiken kan je het doek extra verstevigen en voorkomen dat de wind er onder kruipt. Grind is hier ook zeer geschikt voor.

E-woodproducts is sinds 2011 verdeler van dit materiaal in heel België en Nederland. We verzekeren een topkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.
.

Hoe kan je best je planten plaatsen op een bodemdoek?


Wanneer je anti-worteldoek geplaatst hebt, rits je met een stanleymes een kruis in het doek op de plaats waar de plant moet komen. Vervolgens zorg je ervoor dat de plant diep genoeg de grond ingaat en de wortelkluit goed bedekt is met aarde. Om het decoratief af te werken, kan je na het planten het onkruiddoek bedekken met boomschors of grind.

Alle voordelen op een rijtje:
  • Ze is waterdoorlatend
  • Bodemdoek gaat wortelgroei en onkruid tegen
  • Ze biedt stabiliteit aan de grond
  • Ze is duurzaam en gaat jaren mee
  • Bodemdoek is eenvoudig te plaatsen en te bevestigen met grondpennen


Handige tips:

 
  • Wanneer je het bodemdoek bijknipt kunnen de zijkanten na verloop van tijd uitrafelen. Om dit te voorkomen kan je de randen dicht schroeien, bijvoorbeeld met een aansteker.
  • Bodemdoek is ook ideaal om te gebruiken als tentdoek, voor onder de tentbodem, zo blijft deze langer schoon en beschermd. Het onkruiddoek zelf is gemakkelijk te reinigen en weer op te plooien, je kan het dus vaak opnieuw gebruiken.