Beits kopen bij Houthandel E-woodproducts

Beits is ofwel transparant of in een dekkende laag te koop. Deze laatste noemt men ook wel eens "dekkende beits" en is in verschillende kleurtinten beschikbaar. U kunt ermee uw houten tuinmeubelen, fietsenbergingen en schuttingen te beschermen tegen weer en wind. In tegenstelling tot vernis of lak, dringt beits in het hout, waardoor het een vochtregulerende werking heeft en UV-bescherming biedt. Houtrot en schimmel zullen dus veel minder vaak voorkomen. We sommen de belangrijkste kenmerken nog even voor u op:

 

- Beits beschermt uw hout van binnenuit.
- Heeft geen grondlaag nodig.
- Vormt een film en accentueert de houtstructuur.
- Ideaal voor buiten.
- Moet in meerdere lagen aangebracht worden.

 

Ontdek hieronder ons aanbod. U hebt keuze tussen transparant en verschillende soorten kleuren zoals antraciet en zwart. Daarnaast zijn er potten beschikbaar van 75 centiliter en 2,5 liter.
.

beits zwart (1 liter)
beits zwart (1 liter)

39.54

€ 32,95

beits grijs (1 liter)
beits grijs (1 liter)

38.34

€ 31,95

Douglas beits 2,5 liter, grijs.
Douglas beits 2,5 liter, naturel.
Douglas beits, zwart 2,5 ltr
Douglas beits, grijs 2,5 ltr

Weetjes over Beits:

 

 

Welke soort beits kies je het best, een dekkende beits of een transparante beits?


Het beste type beits om te gebruiken hangt af van de gewenste finish en het type hout dat u wilt behandelen.

Een dekkende beits is een dikkere beits die een stevige laag vormt op het hout, wat betekent dat het hout volledig bedekt wordt. Deze beits is geschikt voor hout met imperfecties of voor hout dat een uniforme kleur moet krijgen. Houd er wel rekening mee dat de dekkende beits het natuurlijke uiterlijk van het hout kan verbergen en dat het hout een glanzende finish kan krijgen.

Een transparante beits is een dunnere beits die de natuurlijke kleur van het hout behoudt en een glanzende of matte finish kan geven. Deze beits is geschikt voor hout met een mooie, natuurlijke kleur en voor hout dat een natuurlijke look behouden moet. Houd er wel rekening mee dat de transparante beits niet zo goed dekt als de dekkende beits, dus het is mogelijk dat imperfecties in het hout nog zichtbaar zijn na het aanbrengen van de beits.
.

Is er een verschil tussen beits en Restol Houtolie?


Restol Houtolie is een merknaam voor een bepaald type houtolie. Houtolie is een dikkere olie die wordt aangebracht op het hout om het te beschermen en te verzorgen. In tegenstelling tot beits, dringt houtolie niet zo diep in het hout en vormt het een dunne beschermende laag op het oppervlak. Houtolie kan worden gebruikt om het hout te beschermen tegen vocht, vuil en verkleuring, en om het natuurlijke uiterlijk van het hout te behouden of te accentueren.

Restol Houtolie is een specifiek merk van houtolie dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het is gemaakt van natuurlijke oliën en is speciaal ontworpen om het hout te beschermen en te verzorgen. Restol Houtolie is geschikt voor binnen- en buitengebruik en kan worden gebruikt op verschillende soorten hout, waaronder hardhout, zachthout en exotisch hout. Het is eenvoudig aan te brengen en droogt snel, wat betekent dat het hout snel weer gebruikt kan worden. Restol Houtolie is ook UV-bestendig, wat betekent dat het hout beschermd blijft tegen verkleuring door de zon.

 

Enkele tips bij het gebruik van beits:


  1. Maak het hout goed schoon voordat u beits aanbrengt. Gebruik een houtreiniger of -ontvetter om eventuele vuil, stof en olie van het hout te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de beits beter hecht en een mooiere finish geeft.
  2. Breng de beits aan met een kwast, roller of spuitpistool, afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de gewenste finish. Zorg ervoor dat u de beits gelijkmatig aanbrengt en vermijd het aanbrengen van te veel beits op het hout, omdat dit kan leiden tot een ongelijkmatige of druiperige finish.
  3. Laat de beits voldoende tijd drogen voordat u het hout gebruikt of een tweede laag aanbrengt. Volg de aanwijzingen op de verpakking om te bepalen hoe lang de beits moet drogen voordat u het hout weer gebruikt.
  4. Gebruik een kleurloze of transparante beits als u het natuurlijke uiterlijk van het hout wilt behouden. Als u het hout een gekleurde finish wilt geven, kunt u een gekleurde beits gebruiken.
  5. Gebruik altijd handschoenen en een masker als u beits aanbrengt, omdat de chemicaliën in de beits schadelijk kunnen zijn voor de huid en de longen. Zorg ervoor dat u in een goed geventileerde ruimte werkt om eventuele dampen te verminderen.