Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Hout Teer


Houtteer is een product dat ontstaat bij het verhitten van plantaardig materiaal (carbonisatie) zoals hout (wat bruine teer oplevert) of steenkool (wat koolteer geeft), onder uitsluiting van lucht (pyrolyse).

Het heeft een donkere, stroperige of kleverige textuur met een karakteristieke geur, afhankelijk van de oorsprong.
¬ 
Zwarte hout teer
Zwarte hout teer

Is het OK voor het milieu?


Houtteer wordt verkregen door de carbonisatie en is 100% milieuvriendelijk.
Het wordt al eeuwenlang gebruikt om hout aan de buitenkant te beschermen tegen weersinvloeden, vocht en rotting. Het voorkomt de verspreiding van houtrot en schimmels.
Het bewijs van de doeltreffendheid van houtteer is dat het zelfs wordt gebruikt om bomen te genezen en de hoeven van paarden te beschermen.

De zwarte beschermende houtteer kan zonder gevaar voor het milieu aangebracht worden. Ook op hout dat wordt ondergedompeld in water of in de grond moet begraven worden.
.

De belangrijkste eigenschappen van houtteer:


- vochtwerend
- rotwerend
- insectenwerend
- schimmelwerend
- kan ondergronds en half-ondergrond gebruikt worden voor balken, pijlers, boten en meer.
- houtteer is geschikt voor alle houtsoorten

Houtteer is dus geschikt voor schuren, schuttingen, pilaren, bruggen etc. Vergeleken met asfaltcoating heeft houtteer het vermogen om ultraviolette stralen te weerstaan. Eenmaal gedroogd, is het geurloos en plakt of schuurt het niet af, zelfs niet in de zon of bij hoge temperaturen.
.

Wanneer moet men best kiezen voor houtteer?


Hout is een natuurlijk product. Dit maakt het aan de ene kant heel duurzaam en mooi, maar aan de andere kant ook heel kwetsbaar.
Vooral de problemen die vocht kunnen veroorzaken zoals houtrot, schimmel en algen zijn nefast.

Het is dan ook van groot belang dat men voorkomt dat vocht het hout binnen kan dringen, vooral bij hout dat in de grond komt te staan.
In de grond zit veel water en vocht. Juist op deze plek trekt water het snelst in uw hout. Daarnaast is het onder de grond koud en donker. Dit is een perfecte plek voor hout om te gaan rotten en voor schimmels om te ontstaan.
.

Hoe te werk gaan?


Om houtrot en schimmel te voorkomen behandelt u de planken of palen best vòòr de montage met houtteer.Dit is erg eenvoudig met een kwast te doen.
U moet ook niet het hele hout behandelen maar enkel het gedeelte dat in contact komt te staan met de grond. Doe dit dan tot 5 centimeter boven het maaiveld voor de maximale bescherming.
Zodra het goed gedroogd is kunt u het hout gaan monteren.

Houtteer is vanwege zijn goede UV bestendigheid ook uitstekend geschikt voor bovengrondse objecten zoals schuren, palen, hekwerk e.d.
Het is weerbestendig, sneldrogend, vochtregulerend en gemakkelijk verwerkbaar.
.

Voor ieder wat wils


E-woodproducts is verdeler van Hout Teer in heel België en Nederland. We verzekeren een topkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.