Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Impregneermiddel kopen

Impregneren is een algemene techniek om materiaal waterafstotend, schimmelwerend, brandvertragend, graffitiwerend of meer van dergelijk gewenste eigenschappen te geven.
Er wordt gebruik gemaakt van een oplosmiddel en/of verhoogde druk om het proces te versnellen. Het doel van impregneren is de levensduur van een product verlengen.

Zelf hout impregneren in 4 stappen:

Hoe droger het hout, des te beter dit geïmpregneerd kan worden, zorg dus van tevoren dat je het hout goed schoonmaakt en ontdoet van zand, zaagsel en ander vuil. Wanneer het hout weer schoon en droog is kun je het gewenste hout impregneren.
 
1. Verzeker jezelf ervan dat het hout schoon en droog is;

2. Breng het impregneermiddel van boven naar beneden aan in banen van 1 meter tot een egale laag ontstaat.

3. Ga laag voor laag door tot de schutting, het meubel of ander hout, volledig bedekt en vochtig is. Breng eventueel binnen 2 uur een tweede laag aan;

4. Laat het impregneermiddel 12 tot 24 uur drogen en je bent klaar!

 

Impregneren van hout:


Niet alleen uw tuinhuisje of terrasoverkapping maar ook divers ander hout dat buiten staat, zoals uw picknicktafel of tuinbank, kan geïmpregneerd worden.

Met een impregneermiddel wordt hout verduurzaamd door schimmel- en insectenwerende stoffen in het hout te laten doordringen. Het hout wordt hiermee waterafstotend gemaakt en gaat tot wel vijf keer langer mee. Bovendien voorkomt u aanslag van mossen en algen op het hout.

Het impregneren van hout gebeurt tegenwoordig op een veel milieuvriendelijkere manier dan 20 jaar geleden.

Embalit NTK is een kant en klaar impregneermiddel en kan onder andere gebruikt worden voor het behandelen en beschermen van gezaagde kopse kanten van hout.

Wettelijk gebruiksvoorschrift:

1. preventief op hout tegen houtaantastende schimmels

2. tegen schimmels en andere micro-organismen op oppervlakken

3. tegen houtaantastende schimmels in en op muren, alsmede op oppervlakken die zich onder de begane grondvloer bevinden.

4. tegen algen, mossen en schimmels op oppervlakken (5% oplossing, 1 ltr. spuitvloeistof goed voor 4-8 m² oppervlak)

Werkzame stof/gehalte: alkyldimethylbenzylammoniumchloride 49 g/l

Veiligheidsinformatieblad: