Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Parasol kopen


Ben je op zoek naar een koel schaduwplekje waar je beschermd zit tegen uv-straling van de zon? Vind in deze rubriek een leuke parasol met de bijpassende parasolvoet.
We hebben modellen in uiteenlopende vormen en afmetingen, ook grote hangende parasols waaronder meer plaats is om te zitten. De meeste parasols zijn ook kantelbaar, zodat je de hele dag uit de zon kan zitten. Ontdek ook onze parasolvoeten.
.

 

Kies ik voor een staande of een zweefparasol?


Een staande parasol, of stokparasol, is een eenvoudige, degelijke parasol. Ze worden bediend met een katrol die makkelijk op en af te draaien is, of via een push-up systeem zoals bij het openen van je paraplu. Een aantal stokparasols zijn kantelbaar om voldoende schaduw te creëren. Een staande parasol is stevig, neemt weinig ruimte in en is makkelijk op te bergen en te verplaatsen.

Toch liever een zweefparasol?


Het grootste voordeel van een zweefparasol is dat de paal waaraan de parasol hangt volledig buiten de schaduwzone staat. Met andere woorden: een zweefparasol hindert de meubelen niet die er onder staan en kan naar alle richtingen gedraaid worden zonder de voet te moeten verplaatsen.
Een nadeel van dit type parasol is echter dat het gewicht van de parasol volledig naar één kant overhelt. Dat maakt dat hij bij heel sterke wind makkelijker omkantelt.
.

Wat is beter? Een lichte of donkere?


Het voordeel van niet of nauwelijks lichtdoorlatende materialen (dik en donker) is dat daarmee ook de warmte en schadelijke UV straling maximaal wordt tegengehouden. Een nadeel kan zijn dat het eronder te donker wordt.

Voor de bescherming tegen schadelijke UV-stralingen maakt licht of donkere stof niet zoveel uit, maar het gevoel onder de parasol wordt anders. Naturel of een andere lichte kleur geeft een gevoel van ruimte, terwijl zwart eerder een gevoel geeft van gezelligheid en knusheid.

Voor wie graag tot in de late uurtjes buiten vertoeft, hebben we ook parasols met geïntegreerde ledverlichting in ons aanbod.
.

Waar zet je de deze neer?


Bedenk waar je de parasol wilt neerzetten, komt hij bijvoorbeeld op gras of op steen te staan, deze keuze is bepalend voor de verplaatsbaarheid van jouw parasol. Komt de parasol op een plek te staan waar hij aardig wat wind vangt? Zorg dan dat je een redelijk zware parasolvoet kiest zodat jouw parasol netjes op zijn plek blijft staan.
.

En hoe kies ik dan de juiste parasolvoet?


Een parasol kan je niet gebruiken zonder parasolvoet. De kleur en de vorm stem je het best af op jouw parasol en wat jij het mooist vindt.
Uiterst handig zijn de parasolvoeten met trolley-systeem, zo hoef je niet te tillen maar kan je de parasol gewoon verrijden naar de plek van je keuze.
.

Hoe zwaar moet een parasolvoet zijn?


Graag hieronder enkele tips die je bij de keuze van de geschikte voet in het achterhoofd moet houden:

Hou rekening met de oppervlakte van een parasolvoet. Voor staande parasols is de benodigde oppervlakte veel kleiner dan voor zweefparasols.
Koop voor een terras met veel wind zeker zwaardere parasolvoeten.
Koop een parasolvoet met wielen. Zo kan je de parasol gemakkelijk verplaatsen.
.

Welke parasol kies ik best voor op een balkon?


Heb je een klein balkon maar wil je toch een beetje bescherming tegen de zon? Dan kun je best voor een staande parasol kiezen. Deze zijn namelijk compacter dan de zweef-variant. Het ligt natuurlijk aan de grote van je balkon maar in veel gevallen wordt er bij een balkon gekozen voor een parasol met maximum diameter van 300cm.
.

Is er veel wind op mijn terras of balkon?


Met wind moet je altijd oppassen met een parasol. Als er veel wind is op de plaats waar jouw parasol moet komen, kies je beter voor een stevig exemplaar met een zware parasolvoet. Is de wind beperkt, dan hoef je hier minder rekening mee te houden.
.
.