Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Dakshingles


Dakshingles zijn licht en bitumineus. De leien op daken zijn ook gemaakt van bitumen en hebben een lager gewicht dan de meeste andere dakbedekkingsmaterialen die in plaats daarvan leisteen gebruiken. Ze zijn geschikt voor het waterdicht maken van schuine daken (carports, tuinhuizen, garages, dierenverblijven etc.). Dakshingles zijn goedkoop en gemakkelijk te hanteren voor doe-het-zelvers. Met wat handigheid kun je met deze daken in een paar uur een tuin of dierenverblijf afdekken.

 

De voordelen van dakshingles

 
  1. Dakshingles zijn meestal goedkoper dan andere dakbedekkingen en zijn minder duur om te installeren.
  2. Het zelf plaatsen van de dakbedekking is mogelijk met enige handigheid. De shingles zijn licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn.
  3. Stil en vredig. Geen dakgeluid bij regen of hagel (in tegenstelling tot andere dakbedekkingsmaterialen).
  4. Huiseigenaren willen een sterk en duurzaam dak en weerbestendige shingles bieden precies dat. Ze zijn bestand tegen alle barre weersomstandigheden, waaronder stormen, hagel en zelfs vrieskou.
 

De nadelen van Dakshingles

 
  1. Daken gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Dit is wel afhankelijk van het type dakshingle, uw omgeving en de oriëntatie (noord, zuid etc.).
  2. Niet geschikt voor hooggeïsoleerde daken. De hogere vocht- en temperatuurbelasting duwen de materialen tot hun maximale capaciteit, waardoor een hoog geïsoleerd dak ongeschikt is voor het installeren van shingles.