Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Een houten schutting, het visitekaartje van je huis

Een schutting plaats je omdat je gesteld bent op je privacy en je niet wil dat iedereen je erf oploopt. Je kunt kiezen voor een fraaie opvallende erfafscheiding of eentje die opgaat in zijn omgeving met bijvoorbeeld veel groen. Er is keuze uit veel verschillende materialen. Hout wordt het meest gebruikt, zowel naaldhout als tropische hardhouten soorten. Maar ook composiet, aluminium, gaas en beton zijn materialen waarmee je met de omheining van je woning een fraai visitekaartje af kunt geven.


Er zijn veel zaken om af te wegen wanneer je besluit een schutting te plaatsen. Natuurlijk speelt je portemonnee een rol. Net als de waarde die je hecht aan een simpele basisomheining of eentje met een luxere uitstraling.

En natuurlijk kijk je naar de toekomst. Wil je jarenlang plezier van je schutting, omdat het niet echt je hobby is om elke paar jaar je tuin van een nieuwe schutting te voorzien? Dan kies je beter voor een duurzame schutting. Kwaliteit heeft een prijs, dus je zult wel wat meer kwijt zijn dan voor een goedkoper alternatief.

Schuttingen van kunststof (composiet) en metaal (aluminium) zijn dan de beste keuze. Ook de duurdere houtsoorten kunnen wat duurzaamheid wedijveren met eerdergenoemde materialen. Maar dan moet u wel met regelmaat met de kwast bezig om beschermende verf, lak of beits aan te brengen.

Voor wie een erfafscheiding wil die opgaat in de omgeving van een natuurlijke tuin zijn er veel alternatieven van natuurlijk materiaal, zoals wilgentenen, boomschors, heide, riet en bamboe.

Voor alle wensen hebben wij een product in huis. Producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, fraai van aanzien en eenvoudig zelf of door een ander te plaatsen.

Houten schuttingen

Zo hebben we een ruim aanbod aan houten schuttingen in grenen, douglas en hardhout.

De laatste jaren zijn de voor rot gevoelige houten palen veelal vervangen door palen van beton. De schuttingdelen kunnen daar met behulp van metalen schermsteunen aan bevestigd worden. Ook zijn er betonpalen met een sleuf, waar de schutting eenvoudig tussen geplaatst kan worden.

De levensduur van de schutting kun je bovendien flink verlengen door te voorkomen dat de onderkant op de bodem rust. Daarvoor hebben we betonnen plaatdelen in diverse kleuren en motieven.

Composiet schuttingen

Wie fan is van een strakke moderne tuin en bovendien na de plaatsing helemaal geen omkijken meer wil hebben naar zijn erfafscheiding kan kiezen uit een schutting van composiet of aluminium. In combinatie met antracietkleurige paal van aluminium heeft u een onderhoudsvrije erfafscheiding met uiterst eigentijdse uitstraling.

Bij een lange schutting is er al snel sprake van een 'hokkerig' aanzien. Dat kunt u voorkomen door de schutting te onderbreken met een doorkijkje. Een trellis-scherm is daarvoor een mogelijkheid. Een trellis is de Engelse uitdrukking voor een vlechtwerk in een schutting dat dient ter ondersteuning van bloemen en klimplanten.

Wij hebben een heel assortiment aan trellis-schermen, variërend van diverse modellen in rasterformaat tot V-vormige schermen.

Een natuurlijke erfafscheiding

In een natuurlijke tuin met veel struiken semi-verwilderde gedeeltes of om je tuin af te scheiden van een natuurlijk terrein zoals een plantsoen of een natuurgebied is een zo natuurlijk mogelijke afrastering gewenst. Voor dit doel hebben wij schermen in ons programma van bamboe, riet, wilgentenen en boomschors.