Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Natuurlijke schuttingen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wie gruwt van een strakke moderne tuin en zijn erf wil voorzien van een natuurlijke afrastering kan ook bij ons terecht. We hebben in ons programma een hele serie omheiningen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

Wilgentenen

Wilgentenen zijn de sprieten van een wilg die bij het knotten worden verwijderd. De lange buigzame takken kunnen direct gebruikt worden om een wilgenmat of andere producten van te vlechten, maar ze kunnen ook in het water van grienden gestoken worden, zodat ze doorgroeien tot een lengte van wel 5 meter.

Onze schermen zijn verkrijgbaar in de mate 90x 180 en 180x180. Een wilgentenen schutting gaat gemiddeld 8 à 10 jaar mee. Die levensduur kun je verlengen door de schutting te behandelen met lijnolie.

Om het natuurlijke karakter van de schermen te benadrukken is het ook mogelijk om klimplanten tegen de schermen te laten groeien. Bijkomend voordeel is dat de levensduur van de schermen daardoor verlengd worden.

Rietmat


Rietmatten zijn gemaakt van ongepeld Europees zoetwaterriet dat met perlondraad aan elkaar gebonden is. De levensduur van een rietmat is ongeveer vijf jaar. Een en ander is afhankelijk van de plaatsing. Ook een rietmat is geschikt om planten tegen aan te laten groeien. Ook hier het bijkomend voordeel dat de rietmat dan langer meegaat.

De rietmatten hebben allemaal een lengte van 2 meter. Wat de hoogte betreft is er keuze uit 1, 1,50, 1,75 en 2 meter. De dikte van de mat beweegt zich tussen de 1,5 en 2 centimeter. De 2 bij 2 meter die gevlochten is met staaldraad is iets dikker. Minimaal 2 centimeter.

Bamboescherm

Wie zijn tuin een tropische tintje wil geven zal in zijn nopjes zijn met een afschot van bamboe. De bamboescherm die wij leveren is 1.80 x 1.80 meter en worden op rol geleverd in zowel gelakt als ongelakt.

Boomschorsmat

Voor 'ruige' en tevens duurzame aankleding van de erfafscheiding komt een mat van boomschors in aanmerking. Deze schermen zijn voor 90 procent zichtdicht en bestaan uit lappen boomschors dat bestaat uit restmateriaal dat afkomstig is bij het verwerken van bomen tot timmerhout. De levensduur is circa 15 jaar. Boomschorsmatten kunnen het best tegen een raamwerk van bij voorkeur gaaspanelen bevestigd worden. Zeer geschikt om klimplanten tegenaan te bevestigen.

Heidematten

Heidematten bestaan uit strengen van Europese dopheide en vormen een dichte laag die de doorkijk vrijwel geheel belemmert. Ze worden vaak gebruikt om klimplanten tegen aan te laten groeien. De heideresten verteren uiteindelijk, maar dat gebeurt pas wanneer de klimplanten de doorkijkfunctie van de heidemat heeft overgenomen.

Wij hebben in ons assortiment heidematten in een dikte van 1,5 en 3 centimeter. De hoogte varieert van 1,75 tot 2 meter. De matten van 1,5 centimeter komen op rollen van 5 meter; die van een dikte van 3 centimeter van 3 meter dik.