Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Schuttingschermen

De keuze voor een schutting is een heel persoonlijk keuze. En gelukkig valt er veel te kiezen. Het populairst is nog altijd de houten schutting. De reden daarvan is dat deze eenvoudig te plaatsen is en dat hout zorgt voor een warme uitstraling, zeker in een groene tuin. Het nadeel is dat hout over het algemeen slecht bestand is tegen weersinvloeden. Afhankelijk van de keuze van het hout moet de eigenaar van een houten schutting er op voorbereid zijn dat hij af en toe met de kwast en de verfpot aan het werk moet in de tuin. Maar op een mooie zomerse dag met een natje en een droogje op zijn tijd hoeft dat geen straf te zijn.

Wij leveren schuttingschermen in drie verschillende soorten hout: Grenen (groen geïmpregneerd), douglashout en hardhout.

De basis van de meeste houten schuttingen wordt gevormd door schermen die meestal ruwweg 1,80 bij 1,80 meter zijn. De worden bevestigd tegen palen. Vroeger waren dat vooral houten palen, maar omdat die vaak al snel ten prooi vallen aan rot wordt tegenwoordig veel gekozen voor palen van beton en voor gebruik bij composietschermen van aluminium.

Vooral schuttingen bestaande uit een combinatie van betonnen palen en platen waarop een houten scherm wordt geplaatst zijn populair. En niet zonder reden. De schermen komen niet in aanraking met de grond en betonnen palen rotten niet in de grond. Wie niet er niet tegenop ziet om zo nu en dan de kwast te pakken kan jarenlang plezier hebben van zijn investering.

Grenen

Grenen hout is afkomstig van de grove den. Het lijkt veel op vurenhout, maar de kleur van grenenhout is een ietsje geler. Daarnaast is grenenhout in de regel wat duurzamer dan vurenhout. Het meest kenmerkende van grenenhout is de sterke harslucht. Grenenhout voor tuinschermen wordt groen geïmpregneerd en kan dan jarenlang mee.

Douglashout

De douglasspar komt van origine uit het westen van de Verenigde Staten. Het is een van de hoogste boomsoorten ter wereld. In Oregon staat een douglasspar van maar liefst 100 meter hoog. In Europa is de soort inmiddels ook algemeen en wordt veel gebruikt als tuinhout. Niet enkel de kwaliteit van het hout, maar ook de fraaie decoratieve roze-achtige warme kleur spreekt mensen aan.

Van alle naaldhoutsoorten is douglashout het hardst. Het is een waterbestendige en daardoor duurzame houtsoort die overwegend in de duurzaamheidsklasse 3 valt. Dat betekent dat onbehandeld douglashout 10 tot 15 jaar meegaat. Wanneer het wordt behandeld gaat het uiteraard nog veel langer mee.

Kies je voor douglas hout vanwege de fraaie decoratieve zacht-roze kleur, dan is het belangrijk om het hout te behandelen. Want hoewel de houtsoort niet snel verrot is de kans op vergrijzing wel groot. Zeker onder vochtige omstandigheden.

Hardhout

De warme rode kleur van een hardhouten tuinschermen van hardhout geeft uw tuin een warme, chique uitstraling. Verder komen er in hardhout nauwelijks knoesten voor, waardoor het hout een fraaie egale uitstraling heeft.

Van alle houten tuinschermen gaan hardhouten schermen het langst mee. Verder vragen ze om weinig onderhoud. Door ze regelmatig met bankirai-olie in te smeren houdt u ze mooi op kleur. U kunt ook besluiten om dat niet te doen. Dan verweren ze langzaam naar een egale grijstint. Hoewel dit uiteraard een kwestie van smaak is, zijn veel schuttingbezitters hier van gecharmeerd.

De planken van een hardhouten schutting zijn op het frame geschroefd met roestvrijstalen schroeven. Dat betekent dat wanneer u uw schutting wil inkorten, u de planken moeiteloos van de schutting kunt schroeven om er vervolgens een deel van af te zagen.