Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Carports - Garages

De auto is van al uw gebruiksgoederen datgene waar u het meeste geld in heeft geïnvesteerd. Toch staat die dure investering vaak open en bloot in de buitenlucht. Nu is de auto daar wel voor gemaakt, maar beter is toch om te zorgen dat met name de regen wat meer buiten de deur wordt gehouden. Dan is een 'hoedje' voor uw auto in de vorm van een carport geen overbodige luxe.¬ 

Meer voordelen van een carport

Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat u bij regen droog kunt uitstappen en zonder de striemende regen op uw rug te hoeven voelen de boodschappen aan de achterkant van de auto kunt uitladen. Wanneer de carport tegen uw huis staat en er is een deur onder de carport waardoor u naar binnen kunt, bent u natuurlijk helemaal gezegend.

Maar er zijn meer voordelen. Een daarvan zult u ongetwijfeld herkennen wanneer u vaak in zuidelijke landen komt. Daar staat nauwelijks een auto open en bloot in de zon. Bijna elke parking is voorzien van een overkapping voor de auto.
.

Carport zorgt voor schaduw in de zomer

En met de oplopende zomerse temperaturen in de Lage Landen zult u ook hier ongetwijfeld regelmatig gemerkt hebben dat het bij buitentemperaturen van 30 graden of meer het geen pretje is om in de auto te stappen.

De schaduw van uw carpoort zal er toe bijdragen dat het interieur van uw auto minder opwarmt en u niet uw billen verbrandt aan de bekleding van uw zetel.

Carports hebben over het algemeen een open structuur. Dat wil zeggen een dak met vier open zijkanten. Deze open structuur zorgt er voor dat zich onder het dak minder condensatie vormt dan bijvoorbeeld in een afgesloten garage. Daardoor ontstaat er minder roest. Ook sneeuw en ijzel hebben minder vat op de auto en ook de ijsvorming op de ramen in de winter zal beperkt blijven.
.

Praktische voordelen van een carport

Daarnaast heeft een carport veel praktische voordelen. Denk bijvoorbeeld aan die barbecue in de zomer die plotseling in het water dreigt te vallen door een niet aangekondigde regenbui. Snel de auto er uit, de barbecue en de tafels onder de carport en uw zomerfeestje is gered.

Ten opzichte van een garage zou u kunnen inbrengen dat u daar meer ruimte heeft om uw spullen op te bergen. Dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de garage. Vaak is met name de breedte van de garage beperkt. En kunnen de deuren daardoor niet helemaal open. U raakt met de deur de zijmuur met kans op beschadiging van uw autodeur en de garagewand. Problemen die u met een carport niet heeft, omdat de zijmuren ontbreken.
.

Verschillende afmetingen en modellen

De carports in ons assortiment zijn er in verschillende afmetingen en vormen. De meeste carports zijn geschikt voor een auto, maar wanneer u over voldoende ruimte in uw tuin beschikt is er ook een voordelige carport voor twee auto's.

De meeste carports hebben een vlakke bovenconstructie, maar er zijn er ook met een zadeldak. De ruimt onder dit zadeldak kunt u eventueel gebruik als berging.