Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 
Alle vragen over Tuinhout
 

U KUNT EENVOUDIG ONLINE EEN BESTELLING PLAATSEN VOOR TUINHOUT


Tuinhout is groot, zwaar en onhandig om mee naar huis te nemen. Bij E-woodproducts kunt u al dat gedoe vermijden door online te bestellen. Kies gewoon wat u nodig hebt op onze site of bel ons voor hulp als dat nodig is - dan vervoeren wij het allemaal netjes naar uw huis!

Druk op één van de categorieën, en je vindt in een mum van tijd wat je nodig hebt.

BV E-Product Europe (Hoofdzetel)
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer:+32 484 13 78 50
E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
BV E-Product Europe (Kantoren)
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
BV E-Product Europe (Verdeelcentrum)
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke

Geen ophalingen mogelijk!


E-woodproducts is al meer dan 10 jaar actief in de houtindustrie en zijn er trots op u een breed assortiment producten van verschillende leveranciers te kunnen aanbieden. Wij kennen al onze partners persoonlijk en daarom kunnen wij u producten van topkwaliteit en een snelle service garanderen.Wat is hardhout?

Wat is Grenen Hout?

Wat is vuren hout?

Wat is Teak Hout?

Wat is Douglas Hout?

Koopadvies Tuinmeubelen


KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN


Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank of picknicktafel bestellen. Of misschien een tuintafel, bloembak, tuinkast, biertafelset? Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!


THUISBEZORGING IN HÉÉL BELGIË


Wij bezorgen tuinhout in heel België. Van Van Antwerpen tot Brussel en van Gent tot Hasselt, wij leveren hout voor uw tuin waar u het nodig heeft! Of u nu een grote of kleine tuin heeft, wij hebben de juiste producten voor u. Bezoek onze website en blader door ons assortiment. Als u niet vindt wat u zoekt, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.

Funderingsbalken

 

Wanneer u op zoek bent naar een funderingsbalk voor uw tuingebouw, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. U moet beslissen van welk materiaal u uw funderingsbalk wilt laten maken: hardhout, kunststof composiet of drukgeïmpregneerd hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij leveren funderingsbalken voor blokhutten en tuinhuizen in heel Vlaanderen.

1. Wat zijn funderingsbalken precies en waarvoor worden ze gebruikt?Funderingsbalken zijn dragende balken die de onderzijde van uw tuingebouw ondersteunen. Ze beschermen uw tuingebouw tegen vocht en rot, en ze maken uw tuingebouw steviger.

 

2. Waar moet u op letten bij de aankoop van funderingsbalkenBij het zoeken naar funderingsbalken, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. U moet beslissen van welk materiaal uw voorkeur geniet: hardhout, kunststof composiet, of druk behandeld hout. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij E-woodproducts hebben we wat u zoekt. In heel Vlaanderen leveren wij funderingsbalken voor blokhutten en tuinhuizen.

 

Hardhouten funderingsbalkenHardhouten funderingsbalken zijn sterk en duurzaam. Ze zijn ook rotbestendig en vochtbestendig. Hardhouten balken zijn echter duurder dan andere soorten balken.

 

Kunststof composiet funderingsbalkenKunststof composiet funderingsbalken zijn gemaakt van gerecycleerde kunststof en houtvezels. Ze zijn rotbestendig en vochtbestendig. Kunststof composiet balken zijn ook gemakkelijk te installeren. Ze zijn echter niet zo sterk als hardhouten balken.

 

Onder druk behandelde houten funderingsbalkenOnder druk behandelde houten funderingsbalken zijn behandeld met chemicaliën om rot en bederf tegen te gaan. Ze zijn ook vochtbestendig. Onder druk behandelde houten balken zijn minder duur dan hardhouten balken, maar ze zijn niet zo sterk.

 

3. Hoe plaatst u funderingsbalken in uw tuinhuis / blokhutHet plaatsen van funderingsbalken in uw tuinhuisje is een eenvoudig proces. 

Plaats de eerste laag blokhutprofielen tegen elkaar, controleer of alles haaks en waterpas is, en schuif dan uw funderingsbalken eronder. Dit is veel minder tijdrovend dan de funderingsbalken helemaal uitmeten.

 

4. Welke voordelen heeft een goede fundering voor uw tuinhuisEen goede fundering beschermt de onderkant van uw tuinhuis tegen vocht en insecten. Het maakt uw tuinhuis ook steviger, zodat het bestand is tegen harde wind en zware regenval. Funderingsbalken helpen ook om uw tuinhuis warm te houden in de winter en koel in de zomer.
 

 

Tuinhout bij E-woodproducts

Tuinhout bij E-woodproducts.be is altijd duurzaam ingekocht en na productie teruggedroogd. Terugdrogen is een behandeling die het hout minder gevoelig maakt voor krimpen en uitzetten en de kans op schimmel op het hout vermindert. Houd er rekening mee dat hout leeft en nog steeds kan uitzetten of krimpen als gevolg van het weer. Bovendien zijn de gecommuniceerde maten de maten van het hout vóór het terugdrogen. Dit betekent dat het hout in veel gevallen iets kleiner is. E-woodproducts.be vermeldt steeds de afmetingen bij benadering van haar tuinhoutproducten op haar website.

Tuinhout is een natuurlijk houtproduct en reageert op veranderingen in levensomstandigheden en temperatuur. Hout bevat, net als alle plantaardig materiaal, hars dat bij warm weer uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen. Tuinhout zal na verloop van tijd ook vergrijzen; dit heeft geen invloed op de levensduur van het hout, maar het kan behandeld worden met een Restol Houtolie UV om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.