Tuinborders / Rolborders


Tuinborders worden gebruikt in een bloementuin waarbij verschillende niveaus zijn aangebracht. Door de hoogteverschillen van voor naar achteren aan te brengen ontstaat een fraaie gemêleerde bloemenzee. In de natuurlijke omgeving van zo'n bloementuin past bij uitstek een houten borderrol / borderrand.

¬ 

Rolborder 250 cm x 20 cm
Rolborder 250 cm x 20 cm

17.94

€ 14,95

Rolborder 250 cm x 30 cm
Rolborder 250 cm x 30 cm

25.14

€ 20,95

Rolborder 250 cm x 40 cm
Rolborder 250 cm x 40 cm

32.34

€ 26,95

Tuinborders, de kennisbank:

 

Houten afboording maken in de tuin:


Rolborders zijn een leuke en creatieve manier om uw tuin op te fleuren. Ze zijn ook een geweldige manier om dimensie en textuur toe te voegen aan uw tuinarchitectuur, dus ze kunnen op vele manieren worden gebruikt!

U kunt ze gebruiken om een pad door uw tuin te creëren, of ze gebruiken als randafwerking voor een deel van uw tuin dat wel wat extra kleur kan gebruiken.

Tuin borders bestaan uit ronde palen die in de lengterichting zijn gehalveerd. Met de vlakke zijde naar binnen en de ronde kant naar buiten worden ze met ijzerdraad aan elkaar bevestigd.

In ons aanbod hebben we borders van behandeld vurenhout in de hoogtes van 20, 30 en 40 centimeter. De lengte van deze borderrol is 2,5 meter.

Ook leveren wij dergelijke borders in hardhout. Deze zijn wat duurzamer dan de behandelde vurenhouten borderrollen. Hiervan hebben we twee soorten: 20 cm en 30 cm hoog, terwijl de lengte van de rol 1,8 meter is.


Eenvoudig aan te brengen.


De rollen zijn eenvoudig aan te brengen. Nadat u korte paaltjes heeft uitgezet op de plek waar de tuinborder dient te komen graaft u die plek enkele centimeters uit. Daarna plaatst u de borderrol en tikt die eventueel met een rubberen hamer nog wat aan. Vervolgens doet u hetzelfde met de volgende iets hogere rol. Wanneer de rollen van verschillende hoogtes op hun plaats staan vult u de ruimtes tussen de borderrollen met tuinaarde. Dan rest nog het planten of zaaien van de bloemen om enkele maanden later te kunnen genieten van uw fraaie bloementuin.

 

Kiezen tussen Grenenhout of hardhout?


Bij de keuze tussen zachthout (zoals Grenen hout) en hardhout zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden.

Ten eerste moet u nadenken over het uiterlijk van de afbakening. Naaldhout is vaak lichter van kleur dan hardhout, dus als u iets wilt dat er natuurlijker of aards uitziet, is zachthout wellicht de betere optie voor uw houten afbakening. Wilt u iets dat er gepolijst en professioneel uitziet, dan is hardhout misschien beter voor uw behoeften.

U moet ook overwegen hoeveel geld u bereid bent uit te geven aan hout voor uw afbakening. Grenen is goedkoper dan hardhout, maar het is ook minder duurzaam en gaat niet zo lang mee als hardhout zoals teak of mahonie. Als u iets wilt dat langer meegaat zonder dat u later reparaties of onderhoud nodig hebt, is hardhout wellicht een betere keuze voor uw houten afbakening.

 

De levering:


Levering is belangrijk voor ons. Wij geloven dat het voor ons een manier is om onze klanten te laten zien dat we om hun tevredenheid geven, en we werken er hard aan om de leveringen altijd op tijd en zo vlot mogelijk te laten verlopen. In het hoogseizoen leveren wij grote hoeveelheden houten rolborders, en bestellingen van meer dan 200 euro worden gratis geleverd.

De levertijd is afhankelijk van het bestelde product en de tijd van het jaar. Als je bijvoorbeeld een houten product in de winter bestelt, zal het langer duren dan wanneer je het in de zomer bestelt. Het hangt ook af van waar u woont; als u in een gebied woont waar veel andere mensen met vergelijkbare adressen wonen, zal het langer duren om uw product te leveren omdat wij moeten uitzoeken welk van deze adressen bij u hoort. Meestal kunnen we binnen een week na ontvangst van je betaling leveren, maar soms kan het een paar dagen langer duren als er verkeers- of weersproblemen zijn. Als dit gebeurt laten we je dat altijd vooraf weten zodat je kunt beslissen of je wilt dat we je product nu komen afleveren of eventueel later als alles weer normaal is!

We hopen dat dit helpt om enkele vragen te beantwoorden!