Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Moestuinen

Een mooie en goed uitziende mini-tuin van E-woodproducts is geschikt voor uw balkon, terras of tuin. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten, gemaakt van weerbestendig materiaal en kan jaren mee! Wij bieden een groot assortiment moestuinen en minigardens die allemaal een individuele uitstraling geven aan uw tuin.

Dankzij een moestuin of minigarden van E-woodproducts kan iedereen groenten en kruiden zelf kweken, op uw terras, in de tuin, of zelfs op uw balkon.

Een klein plantje zien uitgroeien tot een volwassen plant kan fascinerend en leerzaam zijn, vooral voor kinderen. Het geeft voldoening om te koken met zelfgekweekte ingrediënten - lekkere, gezonde producten die rechtstreeks uit je eigen tuin komen!

Kruiden, zoals basilicum en oregano, zijn gemakkelijk te kweken. De meeste groenten hebben echter veel zonlicht nodig om goed te gedijen.

Hoe kweek je plantjes in mini-tuintjes?

Jazeker! Je kunt planten en kruiden kweken in mini-tuintjes! Het is supergemakkelijk om te doen, en je hoeft dus geen grote tuin te hebben om hiermee te beginnen.

Om te beginnen: kies je planten. In een minituin kun je alle soorten planten kweken: kruiden, groenten, bloemen of iets anders waar je zin in hebt. Als je net begint met tuinieren, kun je het beste planten kiezen die klein en makkelijk te verzorgen zijn. Je kunt later altijd meer uitdagende planten toevoegen!

Als je je planten hebt gekozen, is het tijd om de grond voor te bereiden. Als je veenmos gebruikt (wat meestal wordt aanbevolen), strooi je dit in de bak tot het ongeveer 15 cm diep is. Voeg daarbovenop wat potgrond van goede kwaliteit toe - ongeveer een halve centimeter is voldoende - en meng alles met uw handen of een spaan tot het lekker luchtig aanvoelt (maar niet zo veel dat er klonters ontstaan).

Zet je planten in de bak en vul ze rondom aan met meer potgrond tot alles mooi bedekt is. Geef ze goed water - maar niet te veel - en zet ze op een zonnige plaats of in de buurt van natuurlijke lichtbronnen zoals vensterbanken of dakramen, zodat ze voldoende licht krijgen.

Enkele gouden tips op een rij voor het kweken van planten in minituintjes:

1. Kies je planten zorgvuldig. Mini-tuintjes zijn kleine ruimtes, dus kies je planten met veel variatie in kleur, grootte en vorm. Je kunt ook groenten als tomaten en paprika's kweken die in korte tijd veel vruchten geven.

2. Zorg voor voldoende zonlicht! Mini-tuintjes hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Als u niet genoeg zonlicht krijgt, kunt u overwegen uw minituin te verplaatsen naar een andere locatie of te investeren in kunstmatige verlichting, zoals groeilampen, zodat uw planten goed gedijen ondanks het gebrek aan natuurlijk licht.

3. Zorg voor voldoende water! Mini-tuintjes hebben regelmatig water nodig om gezond en gelukkig te blijven; zorg ervoor dat je ze elke dag controleert om er zeker van te zijn dat ze genoeg water krijgen.

4. Zorg dat je genoeg ruimte hebt! Mini tuinen nemen niet veel ruimte in beslag, maar dat betekent niet dat ze overal kunnen staan. Plaats je minituintje niet in de buurt van grote bomen of gebouwen die het zonlicht kunnen blokkeren, en houd het ook uit de buurt van tocht (hierdoor kunnen de bladeren van je planten afsterven).

5. Geef uw minituin niet te veel water! Mini tuinen hebben vaak water nodig, maar overdrijf het niet. Overbewatering kan schimmelinfecties en rot in je planten veroorzaken, dus zorg ervoor dat je ze alleen genoeg water geeft om de grond vochtig te maken.

6. Kijk uit voor ongedierte! Ongedierte zoals slakken en naaktslakken kunnen een probleem vormen voor je minituin; probeer wat koper rond de basis van je planten te leggen als dit gebeurt.