Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Prieel verlengt het buitenleven

Bij een priëel gaan de gedachten uit naar de barokke open tuingebouwtjes in de romantische tuinen van de negentiende eeuw. Daar ligt inderdaad de oorsprong van deze halfopen overkappingen, zoals die hieronder staan vermeld.

Maar een prieel is inmiddels meer dan een nostalgische optrekje in de tuin. Priëlen zijn er in allerhande maten en uitvoeringen. Sommige nog altijd barok en romantisch, anderen daarentegen strak en post-modern.
 

Wat is een priëel?

Een priëel is in zijn de benaming voor een tuinoverkapping met open wanden.  Ze worden vaak van hout gemaakt. Maar moderne priëlen bij de bouwsuper zijn ook vaak van metaal of kunststof. Er is enige overlap met een tuinpaviljoen, maar daarbij is meestal sprake van één of meerdere dichte wanden.


Een priëel fungeert als een zitje in de tuin. Een overkapping voor het terrasmeubilair en biedt bescherming tegen zon en regen. Daarbij worden alle geneugten van het buitenleven behouden. Zoals de geluiden van kwetterende vogels, de geuren van de bloemen in je tuin en dat zwoele windje bij zomerse temperaturen.

Wie er de ruimte voor heeft in de tuin doet zich tekort omo geen priëel te plaatsen. Met een priëel vergroot je het genot dat je van je tuin kunt hebben.  En daarbij kun je langer en méér genieten van het buitenleven.

Gebruiksgemak van een priëel


Je kunt zo veel meer met een priëel dan enkel maar wat luieren in je tuinstoel.  Een barbecuefeestje kun je toch gewoon door laten gaan wanneer de voorspellers melden dat er een kans is op regen.  Gewoon de barbecue onder de overkapping plaatsen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor een buitenkeuken. Dat ene korte buitje zomerse buitje hoeft dan helemaal niet je culinaire keukenfestijn in de tuin te vergallen.

Ook ’s avonds kan het uitermate knus in de tuin zijn onder je priëel. Zeker wanneer je die voorziet van sfeervolle (led)verlichting. En mocht het een tikkeltje te fris worden, dan steek je de vuurkorf aan. De overkapping zorgt er bovendien voor dat de warmte minder snel wegtrekt. Wanneer je ook nog een ventilatiegat in de overkapping hebt trekt de rook daardoor mooi weg.


Verder is het gewoon fijn een droog stukje tuin te hebben. Kwetsbare planten in potten die je wil beschermen tegen  voorspelde zomerse slagregens kun je er onder laten schuilen. Ben je aan het klussen tijdens een regenachtige dag en moet je de zaag- of schuurmachine gebruiken? Dan kun je de workmate onder de overkapping neerzetten en je klus afmaken.