Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Ronde vlonders in hout


Een ronde vlondertegel geeft een mooie ondergrond voor een bloempot of plantenbak. Ze zijn gemaakt van geïmpregneerd grenen. Ronde vlondertegels zijn te gebruiken in de tuin op op het balkon. Ze zijn in vele maten verkrijgbaar, variërend van een diameter van 40 tot 180 centimeter.

Ronde vlonders hebben vaak een uniek en aantrekkelijk uiterlijk, en kunnen een mooie aanvulling zijn op een tuin of terras. Ze zijn ook duurzaam en kunnen jarenlang meegaan als ze goed onderhouden worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vlonders op een stabiele en vlakke ondergrond worden geplaatst, om te voorkomen dat ze gaan wiebelen of vervormen.


.

Ronde vlonder 40 cm
Ronde vlonder 60 cm
Ronde vlonder 80 cm
Ronde vlonder 100 cm
Ronde vlonder 120 cm
Ronde vlonder 140 cm
Ronde vlonder 160 cm
Ronde vlonder 180 cm

Wat zijn de voordelen van het gebruik van ronde vlonders in hout voor een tuin of terras?


Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van ronde vlonders in hout voor een tuin of terras:
 
 1. Aantrekkelijk uiterlijk: Ronde vlonders hebben vaak een uniek en aantrekkelijk uiterlijk, wat ze een populaire keuze maakt voor tuinen en terrassen.
 2. Duurzaamheid: Als ze goed onderhouden worden, kunnen ronde vlonders jarenlang meegaan. Ze zijn gemaakt van hardhout of geschikt naaldhout, wat betekent dat ze bestand zijn tegen de elementen en niet snel zullen rotten of verweren.
 3. Gemakkelijk te onderhouden: Ronde vlonders zijn gemakkelijk te onderhouden, en het is voldoende om ze af en toe te reinigen met een mild sopje en water om ze in goede staat te houden.
 4. Verschillende stijlen: Er zijn verschillende soorten ronde vlonders beschikbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, wat betekent dat er altijd wel een optie is die aansluit bij de stijl van je tuin of terras.
 5. Gebruiksvriendelijkheid: Ronde vlonders zijn gemakkelijk te lopen en bieden een stabiele ondergrond, wat betekent dat ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.
 

Wat zijn de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van ronde vlonders voor je tuin of terras?


Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van ronde vlonders voor je tuin of terras:
 
 1. Type hout: Zorg ervoor dat je een soort hout kiest dat geschikt is voor het gebruik in een tuin of terras. Hardhouten vlonders zijn vaak de meest duurzame keuze, terwijl naaldhouten vlonders meestal goedkoper zijn.
 2. Diameter: Kies een diameter voor de vlonders die past bij de grootte van je tuin of terras. Vlonders met een grotere diameter zullen minder vaak nodig zijn, wat kan betekenen dat je minder vlonders nodig hebt, maar het kan ook betekenen dat ze duurder zijn.
 3. Dikte: Kies een dikte voor de vlonders die geschikt is voor het gebruik waarvoor je ze wilt gebruiken. Vlonders van 2 tot 4 centimeter dik zijn meestal geschikt voor tuin- en terrasgebruik.
 4. Afwerking: Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar voor ronde vlonders, zoals onbehandeld, gekleurd of gelakt. Kies een afwerking die past bij de stijl van je tuin of terras.
 5. Budget: Bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan je vlonders en zoek naar opties die binnen je budget vallen. Houd er rekening mee dat hardhouten vlonders meestal duurder zijn dan naaldhouten vlonders.
 

Wat zijn de beste manieren om ronde vlonders in hout te gebruiken in een tuinontwerp?


Er zijn verschillende manieren waarop ronde vlonders in hout gebruikt kunnen worden in een tuinontwerp:
 
 1. Als vloer voor een buitenverblijf: Ronde vlonders kunnen gebruikt worden als vloer voor een buitenverblijf, zoals een pergola of een overkapping. Dit kan een mooie en duurzame vloeroptie zijn.
 2. Als terras: Ronde vlonders kunnen ook gebruikt worden als terras, waarbij ze worden gelegd over een vlakke ondergrond. Dit kan een uniek en aantrekkelijk alternatief zijn voor traditionele rechthoekige terrasvlonders.
 3. Als pad: Ronde vlonders kunnen ook gebruikt worden als pad door de tuin. Dit kan een mooie manier zijn om bepaalde gebieden in de tuin te benadrukken of om de tuin op te delen in verschillende secties.
 4. Als rand voor een vijver of bloembed: Ronde vlonders kunnen ook gebruikt worden als rand voor een vijver of bloembed. Dit kan een mooie manier zijn om deze gebieden in de tuin te accentueren.
 5. Als zitplaats: Ronde vlonders kunnen ook worden gebruikt als zitplaatsen, door ze op een vlakke ondergrond te plaatsen en eventueel te bekleden met kussens of een ander zacht materiaal.
 

Hoe kun je ronde vlonders in hout het beste onderhouden om hun levensduur te verlengen?Er zijn een aantal manieren om ronde vlonders in hout te onderhouden om hun levensduur te verlengen:
 
 1. Regelmatig schoonmaken: Maak de vlonders regelmatig schoon met een stofzuiger of bladblazer om vuil en bladeren te verwijderen. Dit kan helpen om de vlonders in goede staat te houden en om te voorkomen dat er alg of schimmel op groeit.
 2. Periodiek reinigen: Maak de vlonders periodiek schoon met een mild sopje en water, of met een speciaal reinigingsmiddel voor houten vlonders. Dit kan helpen om vuil en aanslag te verwijderen en om de vlonders in goede staat te houden.
 3. Behandelen: Behandel de vlonders regelmatig met een houtbeschermingsmiddel, zoals lak, olie of was. Dit kan helpen om de vlonders te beschermen tegen vocht, UV-straling en schimmel, en om hun levensduur te verlengen.
 4. Repareren: Als de vlonders beschadigd zijn, zoals kleine krassen of scheurtjes, probeer deze dan te repareren met houtvuller of een ander geschikt reparatieproduct. Dit kan helpen om de vlonders in goede staat te houden en om hun levensduur te verlengen.
 5. Bewaren: Als je de vlonders niet gebruikt, bewaar ze dan op een droge en beschutte plaats om te voorkomen dat ze beschadigd raken of gaan rotten. Dit kan helpen om de vlonders in goede staat te houden en om hun levensduur te verlengen.