Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Houten tuinhekken

Houten tuinhekken zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Ze zijn niet alleen functioneel om uw tuin af te bakenen, maar voegen ook een natuurlijke en rustieke sfeer toe aan uw buitenruimte. Bovendien zijn houten tuinhekken gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze worden geverfd of gelakt om aan uw persoonlijke stijl te voldoen. Bij het kopen van een houten tuinhek, is het belangrijk om te overwegen welk type hout, afmetingen en ontwerp het beste bij uw tuin past. Er zijn diverse aanbieders die houten tuinhekken verkopen, en de prijzen variëren ook, dus het is belangrijk om goed te vergelijken voordat u een keuze maakt.

 

Welk type hout is het beste voor een houten tuinhek?


Er zijn verschillende soorten hout die geschikt zijn voor het maken van tuinhekken, zoals grenen hout en hardhout.

Grenen hout is een populaire keuze voor tuinhekken omdat het relatief goedkoop is en gemakkelijk te bewerken. Het is echter niet zo duurzaam als hardhout en kan sneller rotten of vervormen.

Hardhout is een andere optie voor een tuinhek. Hardhouten tuinhekken zijn duurzamer en gaan langer mee dan grenen houten tuinhekken. Ze zijn bestand tegen rot en vervorming en kunnen beter tegen weersinvloeden. Bovendien zijn hardhouten tuinhekken vaak van hogere kwaliteit en geven ze een meer luxueuze uitstraling.

Al met al is hardhout een betere keuze voor een tuinhek dan grenen hout omdat het duurzamer, rotbestendiger en van hogere kwaliteit is. Uiteraard is dit afhankelijk van de budget, de grootte en de stijl van de tuin.
 

Hoe onderhoud ik mijn houten tuinhek?


Houten tuinhekken vereisen periodiek onderhoud om hun uiterlijk en sterkte te behouden. Dit kan bestaan uit het regelmatig schoonmaken met een zachte borstel en water, het behandelen met houtbeschermingsmiddelen om rotting tegen te gaan en het verven of lakken om het hout beschermd te houden tegen weersinvloeden.

Een goede manier om het hout te beschermen is door het te behandelen met een houtolie, zoals RESTOL houtolie. RESTOL houtolie is speciaal ontwikkeld om houten tuinhekken te beschermen tegen weersinvloeden, rotting en vergrijzing. De olie dringt diep in het hout, waardoor het hout beschermd wordt van binnenuit. Bovendien geeft het hout een mooie natuurlijke uitstraling.

Het is aanbevolen om uw houten tuinhek minstens eenmaal per jaar te behandelen met houtolie, vooral als het hout wordt blootgesteld aan regen of zonlicht. Het is ook belangrijk om het hout op tijd te behandelen wanneer er tekenen van vergrijzing of rotting zijn.

Houd er rekening mee dat het gebruik van de juiste houtbeschermingsmiddelen zoals RESTOL houtolie kan helpen om de levensduur van uw houten tuinhek te verlengen en te behouden zijn uitstraling.
 

Wat zijn de voordelen van een houten tuinhek?


Een houten tuinhek heeft verschillende voordelen, zoals:
 
 1. Natuurlijke uitstraling: Houten tuinhekken voegen een natuurlijke en rustieke sfeer toe aan uw buitenruimte.
 2. Ecologisch verantwoord: Hout is een natuurlijk en duurzaam materiaal, en kiezen voor een houten tuinhek is een ecologisch verantwoorde keuze.
 3. Gemakkelijk te onderhouden: Houten tuinhekken zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen worden geverfd of gelakt om aan uw persoonlijke stijl te voldoen.
 4. Prijs: Houten tuinhekken zijn vaak goedkoper dan andere soorten tuinhekken zoals metaal of kunststof.
 5. Customizable: Houten tuinhekken zijn gemakkelijk aan te passen aan uw specifieke wensen, zoals grootte, ontwerp en afwerking.
 6. Privacy: Houten tuinhekken zijn goede optie voor mensen die hun privacy willen behouden.
 7. Langer mee gaan: Houten tuinhekken kunnen langer mee gaan dan andere materialen, als ze goed onderhouden worden.
 8. Verschillende houtsoorten: Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar voor houten tuinhekken, zoals hardhout of grenen hout, elk met eigen eigenschappen en uitstraling.
 

Wie zijn we?


E-woodproducts is een bedrijf dat zich richt op de verkoop van houten tuinmeubelen, tuinhout en tuinhekken. Wij zijn trots op onze hoogwaardige producten en onze servicegerichte aanpak.

Ons belangrijkste doel is om onze klanten te voorzien van de beste kwaliteit houten tuinproducten tegen een betaalbare prijs. Wij geloven in het gebruik van duurzame houtsoorten en werken daarom samen met betrouwbare leveranciers die zich houden aan hoge standaarden van duurzaamheid en verantwoord bosbeheer.

Onze klanten kunnen bij ons rekenen op onze professionele en servicegerichte aanpak. Wij staan altijd klaar om onze klanten te helpen met het vinden van het perfecte product voor hun tuin, en bieden professioneel advies op maat.

Wij begrijpen dat de levering van houten tuinproducten een grote investering is, daarom garanderen wij een snelle en efficiënte levering. Onze producten worden verpakt met de grootste zorg en worden veilig en snel bij onze klanten afgeleverd.

Onze klanten kunnen ook rekenen op onze after-sales service. Wij staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en eventuele problemen snel op te lossen.

In een nuttig samenvattend, bij E-woodproducts kunt u verwachten:
 
 • Hoogwaardige houten tuinproducten
 • Een servicegerichte aanpak
 • Professioneel advies
 • Snelle en efficiënte levering
 • After-sales service