Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Hardhouten tuintafel

Een tuintafel van hardhout geeft een meerwaarde aan uw tuin of terras, enerzijds als decoratie, anderzijds als een plaats om samen te komen met familie of vrienden. De gebruikte materialen worden geselecteerd en verwerkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen om een optimale duurzaamheid en weerbestendigheid te garanderen.

.

Eeuwenlang is hardhout het materiaal bij uitstek geweest voor mooie meubelen.

Hardhout is een natuurlijk materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt voor het maken van meubels. Denk maar aan de Middeleeuwen en de Renaissance - de meubels die u in films, series of schilderijen ziet, waren over het algemeen gemaakt van hardhout. In Game of Thrones bijvoorbeeld zie je de familie Stark zitten op hun stoelen van massief eikenhout. Of denk aan de populaire schilder Rembrandt van Rijn - zijn werken staan vol met houten meubels, ook al leefde hij in de 17e eeuw.

Zijn hardhouten tuintafels ook geschikt voor binnengebruik?

Ja, hardhouten tuintafels zijn net zo geschikt voor gebruik binnenshuis als voor gebruik buitenshuis.

In feite geven veel mensen er de voorkeur aan om hardhouten tuintafels binnenshuis te gebruiken, omdat ze zo mooi zijn! Ze kunnen een vleugje elegantie of rustieke charme toevoegen aan uw interieur.

De schilder Rembrandt van Rijn en zijn voorliefde voor hardhouten meubelen

Rembrandt van Rijn, de Nederlandse Renaissance kunstenaar, was bekend om zijn gebruik van licht, schaduw en contrast in zijn schilderijen. Maar zijn liefde voor hout was nog belangrijker dan dat.

In feite zijn houten meubels zichtbaar in veel van Rembrandts werken. In De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp (1632), bijvoorbeeld, zouden studenten die bekend waren met de houten tafel op het schilderij, deze hebben herkend als een zeer nauwkeurige weergave van een typische anatomische tafel. De anatomische les zelf zou op zo'n tafel zijn gegeven, en de aanwezigheid ervan op dit schilderij geeft aan hoezeer Rembrandt de tafel als object waardeerde.

Een ander voorbeeld is De Nachtwacht (1642), waarop een groep soldaten is afgebeeld waarvan vaak wordt gedacht dat het leden zijn van de militiecompagnie die "De Zwarte Garde" wordt genoemd. De soldaten dragen verschillende uniformen en dragen verschillende wapens - maar ze staan allemaal rond een houten tafel waarop een bol rust die wordt vastgehouden door een engelachtige hand en geflankeerd wordt door twee kandelaars; deze voorwerpen waren gebruikelijk op dit soort bijeenkomsten waar mensen samen kwamen om te eten of te drinken terwijl ze verhalen en muziek deelden.

Uit deze voorbeelden blijkt hoe belangrijk hout was in de Nederlandse cultuur - en hoeveel waarde zij hechtten aan hun tradities.