Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Picknicktafel Aluminium

Aan de stijlvolle, moderne aluminium picknicktafels van E-woodproducts is het aangenaam vertoeven. We hebben momenteel deze exemplaren in ons aanbod.

  • De Galaxy alumium picknicktafels kenmerken zich door hun lengte van 160 cm lang (4-6 volwassenen) en hun keramisch tafelblad.
  • De Kelvin Aluminium picknicktafels zijn dan weer 210 cm lang (6-8 volwassenen) en hebben een polywood tafelblad. Deze aluminium tafels hebben een opvallend mooi X-frame.

Door deze look ogen deze moderne picknicksets fris en eigentijds. Het aluminiumframe is zo licht als een veertje, maar door het zware tafelblad staat hij heel stevig op zijn poten. Deze tafels zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Enkel het tafelblad en de zittingen moeten even vastgeschroefd worden.

Zocht je een ander soort picknicktafel? Kijk dan eens bij de houten KING en ROYAL KING picknicktafels, de hardhouten picknickbanken, of de stalen picknicktafels.
.

Enkele kenmerken:


Aluminium picknicktafels zijn een uitstekende keuze voor elke buitenruimte. Ze zijn licht van gewicht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Wij houden van deze duurzame aluminium tafels omdat u ze het hele jaar door kunt gebruiken, in bijna alle weersomstandigheden. Het ontwerp is strak en modern, zonder afgeronde randen waar zich na verloop van tijd vuil of bacteriën kunnen ophopen (bedenk hoe vaak u de randen van uw terrastafel al hebt moeten afvegen nadat u buiten had gegeten). Het materiaal is ook zeer corrosiebestendig, dus het zal na verloop van tijd prima blijven staan zonder dat er veel onderhoud nodig is!

Waarom zou je kiezen voor een aluminium picknicktafel?

  1. Aluminium picknicktafels zijn licht van gewicht en makkelijk te vervoeren.
  2. Aluminium picknicktafels zijn duurzaam, dus ze gaan langer mee.

  3. Aluminium picknicktafels kunnen door iedereen gebruikt worden, ook door kinderen en senioren.


Het is belangrijk op te merken dat het aluminium in deze picknicktafels corrosiebestendig is en niet geverfd of gebeitst hoeft te worden zoals hout dat doet. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de verf na verloop van tijd afbladdert - of erger nog, de tafel wordt geruïneerd door de elementen.

Informatie over de gebruikte materialen:

Wat is aluminium?

Aluminium is een buigzaam zilverwit hoofdgroepmetaal. Het is een goede geleider en bijzonder licht in gewicht vergeleken met andere metalen. Zo is het bijvoorbeeld 60% lichter dan ijzer. Toch is het een sterk materiaal, dat corrosiebestendig is en niet roest. Het leent zich goed om te verspanen vanwege de goede buigzaamheid.

Aluminium is enorm onderhoudsvriendelijk en zoals reeds gezegd ook een lichtgewicht. Daarom kan een aluminium picknicktafel erg gemakkelijk op een andere plaats neergezet worden. Ons aluminium met een sterke poedercoating is weerbestendig en bestand tegen UV-straling. Aluminium is tijdloos en stijlvol!

Wat is keramiek?

Het keramieken tafelblad is gemaakt van 2 of 3 lagen dunnen lagen keramisch materiaal. Deze laatste is hardgebakken en heeft daarom uitstekende eigenschappen. Het tafelblad is zeer duurzaam, krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Het heeft een aangename matte oppervlaktestructuur, waardoor het er ook na vele jaren nog mooi uitziet. Het keramische tafelblad is geschikt voor gebruik buitenshuis omdat het beter bestand is tegen weersomstandigheden zoals regen, vorst of hitte dan andere materialen.

Wat is polywood?

Polywood is een synthetisch materiaal gemaakt van gerecycleerd plastic en hout. Het is uiterst duurzaam en bestand tegen weersomstandigheden zoals regen, vorst en hitte. Polywood kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het tafelblad heeft een aangename matte oppervlaktetextuur, die er ook na vele jaren nog mooi uitziet.

Waarom wij van aluminium houden?


Aluminium is een uitstekende keuze voor buitenmeubilair. Het is sterk, licht en duurzaam, zodat u het jarenlang kunt gebruiken.

Het is ook betaalbaar. We vinden het geweldig dat we u deze picknicktafels voor zo'n geweldige prijs kunnen aanbieden!

En aluminium is gemakkelijk schoon te maken: gewoon de tafel afspuiten na een evenement of feestje en voila! U bent klaar voor de volgende.

Kiezen tussen een tafelblad in keramiek of polywood?


Keramische tafelbladen worden gemaakt van klei en andere mineralen. Het materiaal wordt gebakken in een oven om een hard, solide oppervlak te creëren dat vaak wordt gebruikt voor buitensteenwerk. Tafelbladen van polywood worden gemaakt van gerecycled plastic en houtresten, die samen worden geperst tot platen die op echt hout lijken. Polywood is minder duur dan keramiek, maar het is ook minder aantrekkelijk en milieuvriendelijker. Als u iets wilt dat op echt hout lijkt, maar geen onderhoudskosten of zorgen over schade door weersinvloeden heeft, kan polywood de juiste keuze voor u zijn.

Het onderhoud

Hoe onderhoud je aluminium picknickbanken?

Om uw aluminium picknicktafels mooi te houden, kunt u ze afstoffen met een vochtige doek en droogwrijven. Voor hardnekkiger vlekken of vuil gebruikt u een milde zeep- en wateroplossing om het tafeloppervlak schoon te maken. Als u kleine kinderen in de familie heeft of van plan bent uw tafels vaak buiten te gebruiken tijdens de lente-, zomer- en herfstmaanden (of winter als u in een gebied woont waar het niet sneeuwt), kunt u ze behandelen met een beschermende coating zoals polyurethaan of was, zodat ze niet gemakkelijk krassen door veelvuldig gebruik.

Hoe kan ik mijn tafelblad uit keramiek het best onderhouden?

U kunt de meeste vlekken verwijderen met lauw water en zeep. Echte kalkplekken kan je dan weer beter behandelen met natuurazijn. Gebruik zeker nooit hardere schuurmiddelen zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren of chemische producten. Gebruik ook zeker geen hogedrukreiniger! Bij deze kan je de coatinglaag verwijderen. Uiteraard bent je uiterst voorzichtig met hete voorwerpen, vuur, olie, vetten.

Hoe kan ik mijn tafelblad uit Polywood het best onderhouden?

De beste manier om voor uw tafelblad te zorgen is het schoon te houden. U kunt milde zeep en water gebruiken, of een niet-schurend reinigingsmiddel zoals azijn. Als u vlekken wilt verwijderen, gebruik dan een schuursponsje in plaats van agressieve schoonmaakmiddelen.

Hoe maak de aluminium onderdelen van mijn tuinmeubilair schoon?

Om uw aluminium picknicktafel schoon te maken, gebruikt u een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Reinig het gehele oppervlak van de tafel, inclusief de pootuitsparingen, naden en verbindingen. Veeg overtollig water af met een andere schone doek om te drogen. Laat ongeveer 2 uur in de zon drogen om eventuele bacteriën te doden die na het schoonmaken op de tafel achterblijven.

Onze conclusie


Picknicktafels zijn een van de meest populaire tuinmeubelen. Ze kunnen gebruikt worden om aan te zitten, te eten en spelletjes te spelen. Veel mensen weten echter niet dat picknicktafels ook verkrijgbaar zijn in aluminium. Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor dit materiaal kiezen en het is niet alleen omdat het er goed uitziet, maar ook omdat het duurzaam en betaalbaar is.

Heb je een vraag over onze picknicktafels uit aluminium, dan kunt u ons hier contacteren. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden en u helpen de perfecte terrastafel voor u te vinden.