Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Houten KING ® Picknicktafels (40 mm. planktdikte!)


E-woodproducts is reeds sinds 2012 verdeler van houten picknicktafels in heel België. We stelden vast dat niet alle consumenten tevreden waren met het traditionele aanbod tuintafels / picknicktafels in tuincentra en doe-het-zelf zaken. Daarom ontwikkelden we een prototype dat moest volstaan aan enkele belangrijke criteria zoals: duurzaamheid, eenvoudige montage, veilig voor jong en oud, een aantrekkelijk design en uiteraard te koop aan een betaalbaar prijskaartje.

Het merk KING ® was geboren. Thans is het merk KING ® een begrip in België en Nederland, en zelf in Duitsland en Frankrijk worden deze houten tafels gretig geapprecieerd.

.

Pimp je houten picknicktafel: met zitkussens, rugleuningen of kleuren?


Hoe kan je je aangekochte KING Picknicktafel nog leuker en comfortabeler maken? Zoals je al in de titel kan lezen zijn er hier 3 mogelijkheden

We hebben op maat gemaakte zitkussens laten fabriceren. Ze zijn waterafstotend en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.
De meeste KING picknicktafels hebben ook bijhorende rugleuningen.
Kleur je vuren houten picknicktafel in een leuk kleurtje met Restol Houtolie. Naast de toffe kleur, krijgt je tafel ook een extra bescherming.
.

De zitkussens:


U kunt kiezen tussen verschillende kleuren: mineraal blauw, marine blauw, taupe, antraciet, rood, zwart en groen. Aan de andere kant is er een keuze tussen kleine (57cm) zitkussens en grote zitkussens (96cm).De zitkussens zijn water en vuil afstotend. Ze zijn gemakkelijk vast te gespen, en hebben een afneembare hoes. Ze zitten comfortabel en zijn vormvast. Deze zitkussens passen niet op de rugleuningen.
Zoals de foto duidelijk maakt, kan het leuk zijn om verschillende soorten kleuren zitkussens te bestellen.
.

De houten rugleuningen:


Misschien bent u een horeca-uitbater en vind je het belangrijk dat u klanten lang genieten van hun terrasje. Door de rugleuningen zitten klanten een stuk comfortabeler en zullen dus een een langere tijd gaan tafelen. Dit kan de tafelomzet gevoelig de hoogte injagen.
Misschien staat de tafel gewoon in uw tuin? Ook in dit geval kan een rugleuning u bieden wat u net op die zwoele zomeravond verlangt. Heerlijk achterover leunen, heerlijk chillen!

We merken op dat u bij ons zelf kan kiezen hoeveel rugleuningen u wenst. Zo kunt u voor een vierkante picknicktafel 4 bijhorende rugleuningen bestellen. Maar stel dat u er twee wenst wel, en twee wenst zonder, dan is dit perfect mogelijk!

Een rugleuning heeft bij ons geen 2, maar 3 steunbalken. Dit oogt op zich een stuk mooier, en door de groter ondersteuningsoppervlakte voelt dit een stuk aangenamer. Wat betreft montage, kiest u zelf de afstand tussen de planken. De gaten zijn niet voorgeboord, maar dit is ook niet helemaal nodig bij vuren houten planken.De kleur:


Het is belangrijk dat u weet dat de kleur van de tafel in tijd zal veranderen. Bij levering zal het hout vaak een licht groene kleur hebben. Dit komt door de impregnatie van het hout. Als het product daarentegen een tweetal dan in het zonlicht staat, dan zal de kleur lichtbruin gaan kleuren (zie bovenstaande foto). Als de houten tuintafel de winter heeft getrotseerd, en dus ook een pak regen en koude, dan zal ze één jaar later er ietwat licht grijzer gaan uitzien. Sommige klanten vinden dit nu net leuk, andere dan weer minder. Iedereen is anders.

Wat kan u nu zelf doen in verband met de kleur van uw tafel?

De oorspronkelijke kleur behouden is zowaar een utopisch gegeven. Maar uit ervaring weten we wel dat picknicktafels die onder een afdak staan, veel minder afzien dan tafels die onbeschermd zijn. We hebben ook op maat gemaakt beschermhoezen ontwikkeld voor deze KING picknicktafels. Het hout is op die manier minder onderhevig aan weersinvloeden, en dit geeft meteen een gunstig effect op het "behoud van kleur".

Dit gezegd zijnde, kiezen sommige klanten al van in het begin om de picknicktafel in te smeren met een kwaliteitsvolle houtolie. Deze laatste bestaan tegenwoordig al in verschillende mooie kleuren. Om dit te illustreren hebben we de volgende foto gevonden in onze database. We blijven in thema, en tonen opnieuw een Comfort Picknicktafel:


10 KING-Troeven

.

1. FSC ® - label:


Alle KING ® picknicktafels hebben een FSC-label (SCS-COC-005219-PA). U mag dit ook op uw factuur verwachten.
.

2. Geïmpregneerd


Het vuren hout van de KING ® picknicktafels is onder grote druk en diep in het hout geïmpregneerd. Dit betekent dat ze bestendig zijn tegen allerlei weersinvloeden, vocht en schimmels. U mag er dus vanuit gaan dat de tafels ettelijke jaren zullen meegaan! Duurzaamheid troef!
.

3. Kwaliteit hout


De KING ® picknicktafels zijn gemaakt van eerste kwaliteit vuren hout van de Picea abies (fijnspar). De kleur is witachtig tot crèmekleurig.
.

4. Plankdikte 40mm.


De KING ® picknicktafels hebben een plankdikte van 40mm. Deze plankdikte is vaak 5mm dikker dan de plankdikte van andere aanbieders (slechts 35mm).
.

5. Afgeronde hoeken


Veiligheid troef! Zowel het tafelblad als de zitvlakken van de KING ® picknicktafels zijn zeer degelijk afgewerkt en hebben ook allemaal afgeronde, en dus veilige, hoeken.


6. Parasolgat


50mm Inclusief parasolgat in alle KING ® picknicktafels!
.

7. Eenvoudige


Montage U ontvangt een bouwpakket waarbij het tafelblad en de zitvlakken reeds voorgemonteerd zijn. Uiteraard zitten de instructies ook in het pakket.
.

8. Opklapbare zitvlakken


Dit is handig om bijvoorbeeld uw gras af te rijden, of als bescherming tegen de regen of uitwerpselen van vogels.
.

9. Garantie 2 jaar


2 jaar garantie op alle KING ® picknicktafels!
.

10. Excellente Service


Ons team staat steeds paraat om u bij allerlei vragen te helpen.
.
.