Wellness in je eigen tuin

Waarom is Wellness nu zo goed voor ons lichaam?

De wellnessrevolutie is al lang aan de gang. Het gaat om meer dan alleen het voedsel dat we eten of de lichaamsbeweging die we doen. Het gaat erom dat we ons goed voelen in ons lichaam, onze geest en ons hart. We verdienen het allemaal om ons goed te voelen, gelukkig te zijn en met intentie te leven. En dat is waar wellness om draait - het is niet alleen een trend of rage, het is een kans voor ons allemaal om een beter leven te leiden.
.
Hottub met interne aluminium kachel
met externe aluminium kachel
met externe aluminium kachel

2866.74

€ 2.388,95

Asschepset tbv hottub
Asschepset tbv hottub

73.14

€ 60,95

Impregneerolie tbv hottub
Flessenhouder tbv hottub
Flessenhouder tbv hottub

86.34

€ 71,95

Filtersysteem tbv hottub
Filtersysteem tbv hottub

476.34

€ 396,95

Hottub deluxe
Hottub deluxe

6524.34

€ 5.436,95

Saunabarrel 250cm
Saunabarrel 250cm

4161.54

€ 3.467,95

Saunabarrel 300cm
Saunabarrel 300cm

4557.54

€ 3.797,95

Sauna accessoires set
Sauna accessoires set

153.54

€ 127,95

Saunalamp
Saunalamp

81.54

€ 67,95

Steenkorf tbv Harvia M3 houtkachel
Afvoerpijp tbv Harvia M3 houtkachel
Maxicuzzi Yayago
Maxicuzzi Yayago

7982.34

€ 6.651,95

Maxicuzzi Alps
Maxicuzzi Alps

8570.34

€ 7.141,95

Maxicuzzi Paradiso
Maxicuzzi Paradiso

8972.34

€ 7.476,95

Maxicuzzi Pura
Maxicuzzi Pura

6017.94

€ 5.014,95

EXIT opblaasbare spa deksel L
EXIT opblaasbare spa deksel M

Hottube


De gezondheidsvoordelen van Hottubs.

Er zijn goede redenen aan te wijzen waarom je je relaxt voelt na een verblijf in een hottub. Combineer verwarmd water ,massage van de waterstralen en een gevoel van gewichtloosheid en je krijgt een recept dat garant staat voor verminderde mentale stress en minder angstgevoelens. Het geluid en beweging van het kolkende water is tevens goed voor je ontspanning. Tijd met vrienden doorbrengen in een hottub is ook een fijne sociale activiteit waardoor veel positieve emoties vrijkomen. Wist je dat 75% van de bevolking lijdt aan slapeloosheid ? Een recente studie raadde aan een bad van een kwartier te nemen voor je gaat slapen. De watertemperatuur in de hottub zorgt er ook voor dat je hart harder met werken om overtollige hitte af te voeren.Het lichaam reageert door de bloedstroom te versnellen en door meer zuurstof te produceren, waardoor cellen in het lichaam gerevitaliseerd worden. Met het warmer worden van je lichaam ,zetten de cellen ook uit met minder weerstand tegen je hart als gevolg. Hierdoor begint je bloeddruk te zakken. Een verhoogde hartslag terwijl je bloeddruk verlaagt wordt is goed voor je cardiovasculaire gezondheid.

Maxicuzzi


Je eigen Maxicuzzi , goed voor lichaam en geest !

Het warme water zorgt ervoor dat je gaat zweten, wat de gifstoffen in je lichaam doet afdrijven.Ook je hartslag gaat omhoog door de warmte waardoor je bloed sneller stroomt.Door een betere bloedcirculatie krijgt je lichaam meer zuurstof en andere vitaminen toegevoerd.Zelf een kort bad van enkele minuten in een maxicuzzi kan ervoor zorgen dat ons hele lichaam zich kan ontspannen. Een Maxicuzzi kan een effectieve manier zijn om pijnlijke spieren en gewrichten te behandelen. De waterstralen in het bad zorgen voor een hogedruk-hydromassage die u naar specifieke delen van uw lichaam leidt door eenvoudigweg rond te bewegen en uw lichaam aan te passen om de volle kracht van het water te ontvangen. Wanneer je op volle kracht draait, kunnen de jets iets bieden dat lijkt op een deep tissue massage , verzachtende pijntjes en kwaaltjes.

Saunabarrel


Een sauna versterkt je weerstand.

Sauna-gebruik draagt bij aan het verhogen van je natuurlijke weerstand.
Wie regelmatig de Sauna gebruikt heeft minder last van verkoudheden.
Het gebruik van de Sauna bevordert bovendien het herstelproces en het zorgt ervoor dat natuurlijke pijnstillers vrijkomen. Tijdens het bezoek aan je Sauna kun je heerlijk ontspannen. Het verlicht stress. Door gebruik van de Sauna wordt je doorbloeding op een goede manier beïnvloed. Het verbetert je circulatie.

Tijdens je sauna bezoek ga je ook veel transpireren. Hierdoor verlies je warmte maar ook afvalstoffen.

Terwijl u geniet van een heerlijke sauna, worden er 300 tot 500 calorieën verbrand in een sessie van 15 tot 20 minuten.
Dit kan vergeleken worden met 1 a 2 uur wandelen of en uur intensief sporten. Zeg nu zelf , genieten of intensief sporten ?

SPA


Een spa verlicht de pijn en ontspant de spieren.

In onze spa kan u zich lekker ontspannen na een zware werkdag.
Heb je soms last van pijnlijke gewrichten of stramme spieren ? Het kan wonderen doen om even in warm water te zitten. Niet enkel je geest ontspant evenaar ook je lichaam. De warmte en de bubbels zorgen voor een betere bloedcirculatie en gaan artritis tegen. Je kan het zien als een soort van automatische massage waarbij het spawater de spanning in je lichaam verlicht.Veel mensen zijn moe van de dagelijkse rush en hebben problemen om s?avonds in slaap te vallen, een spa lost dit probleem op.Warm water zorgt namelijk voor een diepe nachtrust.

Goed slapen is essentieel voor ieders welzijn.

Net als bij een stevige workout, ga je door de hete temperatuur van het spa water zweten. De temperatuur ligt gemiddeld op 38 graden. Op deze manier worden giftige stoffen uit je lichaam verdreven. Bovendien raken huidschilfers en dode huidcellen los. Dit bevordert de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen. Het resultaat is een langdurig zachte en soepele huid.