Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Een zwembad voor in uw tuin kopen

Buitenzwembaden zijn thans enorm gegeerd bij veel gezinnen. Ze zorgen voor een leuke en veilige manier om af te koelen in de zomer. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze in verschillende vormen en maten worden gekocht.

Er zijn veel voordelen van een buitenzwembad in je eigen tuin voor kinderen en volwassenen. Het is een plek voor plezier en het kan ook aanzienlijke gezondheidsvoordelen bieden. Zwemmen, spelen, en aldus bewegen is héél gezond!¬ 

¬ 

Wat valt er te overwegen als je een zwembad wil aankopen?


Als u overweegt een zwembad voor uw tuin te kopen, is het belangrijk om te weten waar u op moet letten. U wilt er zeker van zijn dat het zwembad van hoge kwaliteit is, gemakkelijk te onderhouden en veilig voor uw gezin.

Wanneer u een zwembad in uw tuin koopt, moet u rekening houden met het volgende:
 1. Hoe groot is het zwembad?
 2. Welke vorm heeft het? Is het rond of rechthoekig?
 3. Wat voor soort hoes zit erbij? Is het verwijderbaar of permanent?
 4. Welk type pomp is bij de aankoop inbegrepen? Is dit voldoende voor uw behoeften of heeft u later extra pompen nodig?
 5. Hoe lang duurt het voordat het water de gewenste temperatuur bereikt als het is ingeschakeld? Duurt het lang voordat het warm wordt?

Wat is een goed zwembad voor in de tuin?


Wanneer je zo snel mogelijk een zwembad in de tuin wilt hebben, maak je met een EXIT zwembad 100% de juiste keuze. Deze baden zet je zelf op. Het is draagbaar en eenvoudig te monteren.

EXIT zwembaden zijn ontworpen voor gebruik in buitenruimtes. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen enorm veel liter water dragen. Ze worden ook geleverd met een verscheidenheid aan accessoires, zoals ladders en trappen, duikplanken en een pomp met filtersysteem. Exit heeft framezwembaden met houtlook en is binnen 30-45 minuten klaar om te vullen.

Een rond of rechthoekig zwembad kopen?


Sta je voor een dilemma? Koop je een rond of een rechthoekig opzetzwembad?

Ronde zwembaden: Het grootste voordeel van een rond opzetzwembad is dat de constructie erg stevig is. Ronde zwembaden zijn gemakkelijker te installeren, te onderhouden en te gebruiken dan rechthoekige zwembaden. Daarnaast ziet een rond zwembad er vaak mooier uit en kun je makkelijke cirkelspelletjes spelen.

Rechthoekige zwembaden: Rechthoekige zwembaden zijn duurzamer omdat ze een stevige bodem hebben. Ze zorgen ook voor betere opslagmogelijkheden omdat ze in kleinere ruimtes passen in vergelijking met ronde zwembaden. Maar het voordeel van een rechthoekig zwembad is dat je de ruimte in een kleine tuin volledig benut. Als je een kleine tuin hebt, kom je vaak uit bij een rechthoekig zwembad.

Een paar handige tips: frame zwembaden opzetten in de tuin


Voor het opzetten van framepools heb ik de volgende tips voor je:
 1. Lees eerst de handleiding.
 2. U dient het zwembad met minimaal twee personen op te zetten.
 3. Voor de filterpomp heb je een stopcontact nodig, deze mag niet te dicht bij het zwembad komen.
 4. Zorg ervoor dat het zwembad waterpas staat
 5. Zorg ervoor dat de bodem vlak, schoon en vrij van scherpe voorwerpen is en leg een grondzeil onder het zwembad.
 6. Wees voorzichtig bij het opzetten van het zwembad en stap niet met schoenen in het droogbad. Rimpels of andere problemen kunnen het beste met blote voeten of handen worden verwijderd. Vermijd het gebruik van speelobjecten rond het zwembad.
 7. Wanneer het zwembad klaar is om te vullen, moet u het vullen met kraanwater. Gebruik geen grondwater, dit kan ijzer en andere stoffen bevatten die het zwembad kunnen beschadigen.
 8. Zorg ervoor dat de pH- en chloorwaarden correct zijn. Zo blijft het zwembad schoon.
 9. Wanneer u het zwembad opbergt, zorg er dan voor dat het droog, opgevouwen en luchtig is en op een koele, droge plaats bij (5 C) wordt bewaard.