Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

10 Gouden Tips voor het plaatsen van rabatdelen

 

Wat zijn Rabatdelen? Dit zijn planken met messing en groef, en bestaan uit een groef en een tong die in elkaar passen. Met deze onderdelen kunt u snel en sterk omheiningen maken.

De voordelen van deze panelen zijn:
 

- De planken zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden gebruikt als omheining.

- Ze zijn zeer sterk, duurzaam en weerbestendig.

- Ze zien er natuurlijk en rustiek uit.
 

We hebben tien gouden tips voor het installeren van deze rabatdelen. Deze tips zullen u helpen de klus goed te klaren, of u nu een beginner bent of een ervaren hand met houtbewerking.

 

0nze 10 gouden tips:

 

Tip 1: Meet twee keer, snij één keer.

De eerste regel van houtbewerking is twee keer meten en één keer zagen. Zo verspilt u geen materiaal en kunt u de klus snel klaren.
 

Tip 2: Koop het juiste gereedschap.

De tweede regel is het kopen van het juiste gereedschap voor de klus. Je hebt geen duur elektrisch gereedschap nodig, maar je moet een paar essentiële zaken hebben zoals hamers, zagen en schroevendraaiers. Als je niet weet wat dit zijn, volg dan een introductiecursus timmeren of houtbewerking voordat je aan je project begint.
 

Tip 3: Ventilatieruimte van tenminste 2 cm. achteraan.

Laat ten minste 20 mm ruimte tussen de achterwand en elke structuur erachter. Door deze ruimte kan de lucht in een kolom van onder naar boven stromen, waardoor een verticale luchtstroom ontstaat.
 

Tip 4: Gebruik een waterpas

Voordat u begint, om ervoor te zorgen dat elke plank perfect vlak op de volgende wordt gelegd. Als de ene plank lager ligt dan de andere, ontstaat er een spleet tussen de planken. Deze spleet kan een broedplaats worden voor schimmel en meeldauw en structurele schade veroorzaken aan uw schuur.
 

Tip 5: Gebruik recht hout

Gebruik recht hout om uw schuur te bouwen. Als u gebogen hout gebruikt, passen de planken niet goed in elkaar en ontstaan er kieren tussen de planken. Dit kan na verloop van tijd structurele schade aan uw schuurtje veroorzaken.
 

Tip 6: Tenminste 30cm afstand vanaf het maaiveld aanhouden

Zorg voor voldoende afstand tussen de rabatdelen en het maaiveld door een minimale afstand van 300 mm aan te houden. Dit zorgtvoldoende luchtcirculatie en voorkomt vochtophoping tussen de planken.
 

Tip 7: Laat ruimte tussen de planken voor het uitzetten en inkrimpen van het hout.

Wanneer de temperatuur verandert, zal uw hout uitzetten of inkrimpen, afhankelijk van of het een warme of koude dag is. U moet ruimte tussen de planken laten, zodat ze kunnen bewegen en schade aan uw schuur voorkomen.
 

Tip 8: Gebruik schroeven in plaats van spijkers

Gebruik schroeven om de rabatdelen aan elkaar te bevestigen, want zo voorkomt u dat ze na verloop van tijd loskomen.
 

Tip 9: Gebruik een rubberen hamer om de rabatdelen in elkaar te tikken.

Dit helpt om ze goed uit te lijnen, zodat u ze gemakkelijker kunt vastschroeven.
 

Tip 10: Maak gebruik van lichte kleuren

Als u de rabatdelen verder wilt bewerken, gebruik dan lichte kleuren. Donkere kleuren kunnen bij blootstelling aan de zon temperaturen van 80°C veroorzaken - dit kan werken en de verflaag op het hout beschadigen.
 

Extra Gratis Tip: Zorg dat u rabatdelen periodiek onderhoud

Naarmate hout ouder wordt, kan het kromtrekken en barsten. Dit geldt vooral voor rabatdelen. Als u dit probleem wilt voorkomen, moet u de rabatdelen regelmatig onderhouden door ruwe plekken weg te schuren en nieuwe beits of vernis aan te brengen.


 

Contacteer ons:

Als u vragen heeft of meer informatie wilt, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
Koopadvies Tuinmeubelen