Is er een manier om tuinmeubelen te beschermen tegen weersinvloeden?

 


Als het gaat om tuinmeubilair, zijn er een paar manieren om het tegen weersinvloeden te beschermen. Een daarvan is het gebruik van een hoes. Dit is vooral handig voor tuinmeubelen die niet zo vaak worden gebruikt. Het is ook aan te raden om een hoes te gebruiken voor stoelen en tafels rond het zwembad of op het terras. Een hoes beschermt je meubels tegen regen, zon en andere elementen die hout en stoffen kunnen beschadigen. 

Een andere manier om ervoor te zorgen dat uw tuinmeubelen in goede staat blijven, is door een waterdichte verf of houtolie op het oppervlak te gebruiken (als deze van hout is gemaakt). Dit beschermt het tegen vocht, dat kan leiden tot rotting en schimmelgroei. Overweeg ook om uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden of wanneer ze helemaal niet worden gebruikt in een afgesloten ruimte op te bergen, omdat dit helpt te voorkomen dat ze beschadigd raken door blootstelling aan de elementen.

Onze picknicktafels en andere houtproducten kunnen uiteraard tegen een stootje en zijn op natuurlijke wijze bestand tegen weersinvloeden.

Desondanks de natuurlijke weerstand, is het toch aanbevolen ook hier de natuur een handje te helpen. Net zoals wij mensen onze huid beschermen tegen de invloeden van zon en weer- en wind, om verouderingsverschijnselen zo lang mogelijk tegen te gaan en ons te beschermen tegen al te schadelijke UV-stralen, zal ook uw hout langer een mooie uitstraling behouden en duurzaam blijven mits de nodige bescherming, van binnen of van buiten. 

 
zoek
 
powered by myShop.com

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van tuinmeubelbescherming?


Bescherming van tuinmeubilair is een must voor iedereen die jarenlang van zijn tuinmeubilair wil genieten. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van bescherming voor buitenmeubels die het de investering waard maken.

Enkele voordelen van het gebruik van bescherming voor buitenmeubels zijn:
 

- Uw investering beschermen tegen vuil, vocht en weer

- Ervoor zorgen dat uw tuinmeubilair lang meegaat

- Uw achtertuin er mooi en uitnodigend uit laten zien

- Buiten ontspannen op kwaliteitsmeubels

- Ervoor zorgen dat u jarenlang plezier heeft van uw dure terrasset

Dit artikel is geschreven door N.R. op 15/1/2022.
E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)  Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen