Wat is anti-worteldoek?

 

Worteldoek gebruik je om de groei van onkruid tegen te houden.  Onze onkruiddoeken, geweven uit zwart polyester, laten alleen lucht en water door, maar geen licht of wortelgroei. Ze zijn daarom ideaal als grondbedekking om onkruid en wildgroei tegen te houden. Hierdoor kan u langer genieten van uw tuin zonder stress.  

Ze zijn eenvoudig te plaatsen tussen bodembedekkers, struiken en groenten maar zijn eveneens zeer efficiënt bij de aanleg van beplanting op hellingen om het verschuiven of wegspoelen van de ondergrond tegen te gaan. Bodemdoeken kunnen ook gebruikt worden onder terrassen, tegelpaden en klinkers, alsook onder uw houten vlonder.

Deze gronddoeken kunnen op zachte gronden gebruikt worden om de druk te verdelen, waardoor het zandbed onder de bestrating minder snel verzakt. Worteldoeken houden uw tuin, terras of serre nagenoeg jarenlang vrij van onderhoud. Onder grind of boomschors zal het ervoor zorgen dat het minder snel vervuilt.
 
Omdat niet alle projecten dezelfde zijn, van charmante stadstuin tot grootschalige serre, zijn onze onkruiddoeken verkrijgbaar in 8 breedtes, van 50cm tot 525 cm, op een rol van 100m.
zoek
 
powered by myShop.com

 

worteldoek kopen
 

Hoe anti-worteldoek plaatsen?

 
Het belangrijkste bij de plaatsing is de ondergrond. Het beste resultaat verkrijg je als die tamelijk vlak en egaal is, zo voorkom je oneffenheden in het doek.
 
Als de te bedekken oppervlakte mooi effen is, spant men het doek strak aan over de gehele oppervlakte.
Nadien maakt men aan alle kanten een smalle sleuf met de spade, zo’n 20 à 30 cm diep en stopt het doek in de sleuven. Mocht het doek te groot uitvallen kan je het overtollige gemakkelijk afsnijden met een schaar of stanleymes. Tot slot de sleuven met grond vullen en goed aandrukken voor extra stevigheid.
 
Bij het aanbrengen van meerdere banen beschermdoek naast mekaar is het belangrijk dat deze zich zeker 10 cm overlappen, zodat er geen spleten ontstaan waar toch nog onkruid doorkomen kan.
 
Door grondhoekhaken te gebruiken kan je het doek extra verstevigen en voorkomen dat de wind er onder kruipt. Grind is hier ook zeer geschikt voor.

E-woodproducts is sinds 2011 verdeler van dit materiaal in heel België en Nederland. We verzekeren een topkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

 

Hoe kan je best je planten plaatsen op een bodemdoek?

 
Wanneer je anti-worteldoek geplaatst hebt, rits je met een stanleymes een kruis in het doek op de plaats waar de plant moet komen. Vervolgens zorg je ervoor dat de plant diep genoeg de grond ingaat en de wortelkluit goed bedekt is met aarde. Om het decoratief af te werken, kan je na het planten het onkruiddoek bedekken met boomschors of grind.
 
Alle voordelen op een rijtje:
 
  • Ze is waterdoorlatend
  • Bodemdoek gaat wortelgroei en onkruid tegen
  • Ze biedt stabiliteit aan de grond
  • Ze is duurzaam en gaat jaren mee
  • Bodemdoek is eenvoudig te plaatsen en te bevestigen met grondpennen
 

Handige tips:

 
  • Wanneer je het bodemdoek bijknipt kunnen de zijkanten na verloop van tijd uitrafelen. Om dit te voorkomen kan je de randen dicht schroeien, bijvoorbeeld met een aansteker.
  • Bodemdoek is ook ideaal om te gebruiken als tentdoek, voor onder de tentbodem, zo blijft deze langer schoon en beschermd. Het onkruiddoek zelf is gemakkelijk te reinigen en weer op te plooien, je kan het dus vaak opnieuw gebruiken.

.

Neem contact met ons op voor al uw vragen:

.
Heeft u nog vragen over onze producten? U vind hier al onze contactgegevens.
E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50) Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen