Blokhutprofiel hout

 

Blokhutprofielen met tand en groef, vervaardigd uit duurzaam hout. Deze profielen zijn perfect voor het bouwen van een nieuw huis of tuinhuisje in uw tuin. Bouw uw eigen schutting of muur met dit profiel en geniet jarenlang van uw constructie! 
 

Wat is een blokhutprofiel?

 

Een blokhutprofiel is een houten profiel voor een blokhut, dat bestaat uit verschillende houten planken die onder een hoek zijn gezaagd en zodanig aan elkaar zijn bevestigd dat zij een hechte verbinding vormen. Ze worden vaak gebruikt als bekleding aan de buiten- of binnenkant van gebouwen.

Het voordeel van deze profielen is dat zij gemakkelijk te installeren zijn en zowel voor blokhutwanden als voor andere bouwconstructies kunnen worden gebruikt.

 

Wat zijn de voornaamste toepassingen?

 

Blokhutprofielen worden gebruikt bij de bouw van blokhutten en andere houten constructies, zoals schuttingen, schuurwanden of als gesloten wand voor een overkapping. Ze worden ook gebruikt voor buitenbekleding van gebouwen, zoals woonhuizen of commerciële gebouwen. De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren die kunnen worden afgestemd op de behoeften van uw project.
 

Wat is het verschil tussen Dubbel Rabat en Blokhutprofiel?

 

Het belangrijkste verschil tussen blokhutprofiel en dubbele rabatdelen is de vellingkant. Blokhutprofiel heeft bijna geen naden; dubbele rabatdelen hebben een afgeronde naad langs de randen. Daarnaast is blokhutprofiel is aan beide zijden gelijk, terwijl dubbel rabat dat kenmerk niet heeft.

De keuze tussen deze twee planken hangt af van uw persoonlijke smaak, waarvoor u ze wilt gebruiken en uw budget.

 

Foto's van Blokhutprofielen: