DOUGLAS HOUT KOPEN

 

Douglas hout is een erg populaire houtsoort. Wenst u advies over uw eventuele aankoop, dan staan onze specialisten steeds voor u klaar. Wilt u echter alles te weten komen over Douglas, dan kunt u dit document nalezen: Wat is Douglas Hout?
 

zoek
 
>
powered by myShop.com

Douglas hout voor buiten

In veel van deze buiten toepassingen is Douglas hout een goede keuze, omdat dit zelfs onbehandeld een lange levensduur heeft en relatief goed bestand is tegen vocht. Douglas planken hebben een levensduur van ca. 15 jaar onbehandeld voor schuttingplanken, gevelbekleding en boeidelen

Oregon Pine

Van oude douglasbomen uit de Verenigde Staten afkomstig hout staat in Nederland bekend als Oregon pine. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor bijna alle doeleinden te gebruiken, zoals in de bouw, voor vloeren, schuttingen, masten etc. Oregon pine wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en in de meubelmakerij. Voor ladderbomen en gymnastiektoestellen wordt het gebruikt vanwege de grote veerkracht. Door de grote sterkte en taaiheid werd het bovendien vaak gebruikt voor masten van schepen.

Gebruik

Omdat douglas hout op grote schaal te koop is wordt er veel toepassingen voor deze houtsoort. Onder meubelmakers is deze houtsoort niet een veel voorkomende. In de meubelindustrie wordt dit hout gebruikt voor het maken van buiten meubilair zoals tuinbanken en terras tafels. Maar ook voor het maken van opbergrekken, kasten en bedden leent deze houtsoort zich prima. Daarnaast wordt deze houtsoort ook regelmatig gekozen om er stelen en handgrepen van te maken.
In de bouw wordt douglas gebruikt voor zowel binnen als buiten betimmering denk bijvoorbeeld aan kozijnen, deuren en dorpels.


Karakteristieken

 

  • Douglas hout heeft een warme uitstraling.
  • Ze heeft een hoog percentage kernhout.
  • Ze is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten.
  • Na droging wordt Douglas hout steeds harder. Dit heeft als voordeel dat ze in het begin gemakkelijk te verwerken is, en later sterk/harder zal worden. 
  • Onbehandeld verkleurt Douglas hout naar blauwe grijze tint. Om vergrijzing te voorkomen kunt u een Restol UV toepassen.
  • Het geschaafde Douglashout is teruggedroogd tot +/- 18 %. Hierdoor zullen er veel minder scheurvormingen ontstaan.


Welke tuinmeubelen hebben jullie in Douglas hout?

Voor een overzicht van alle producten uit Douglas hout, klik u hier