DOUGLAS HOUT

 

Douglas Hout is een naaldhoutsoort die van nature uit duurzaam is (10-15 jaar). 


De herkomst:

De douglasspar (Pseudotsuga menziesii, synoniem: Pseudotsuga taxifolia) is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). De boom komt van nature voor in het westen van Noord-Amerika. Hier wordt ze de Oregon Pine genoemd. Circa 1830 werd de Douglasspar ingevoerd in Groot-Brittanië en later ook Duitsland. In Europa noemen we deze houtsoort: Europese Douglas. 

Douglas Hout E-woodproducts.be

 

De kleur:

De kleur is zalmkleurig tot roodachtig bruin kernhout, roomkleurig wit tot geel spinthout.

 

Douglas Hout E-woodproducts.be

 

Duurzaamheid:

Het kernhout is in onbehandelde vorm matig duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse III) en is gevoelig voor aantasting door termieten. De matige duurzaamheidsklasse komt overeen met een tijdsduur van 10 tot 15 jaar. Het woord "matig" is bij het samenstellen van de duurzaamheidsklassen ietwat ongelukkig gekozen... Douglas hout is van nature uit dus al erg duurzaam!

Wilt u de houdsbaarheidsdatum van dit hout nog verlengen, dan kunt u bij E-woodproducts zelfs kiezen voor geïmpregneerd Douglas hout, of één van de volgende beschermmethodes gebruiken.


Toepassingen:

Het hout is in grote afmetingen beschikbaar en wordt bijvoorbeeld voor spantconstructies gebruikt. Ook wordt veel douglas verwerkt tot multiplex. Andere toepassingen: parket, plankenvloeren, traptreden, banken, meubels, ladders, turntoestellen, gereedschap, ...