Wat is Douglas Hout?
 

Alle vragen over Tuinhout


 
BV E-Product Europe (Hoofdzetel)
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer: +32 484 13 78 50
E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
 
BV E-Product Europe (Kantoren)
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
 
BV E-Product Europe (Verdeelcentrum)
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke

Geen ophalingen mogelijk!


KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN


Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank bestellen. Of een tafel, of een prieel. Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!

Douglas Regels

 

Douglas houtregels zijn het perfecte gereedschap voor elke klus in de bouw. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat u altijd de juiste voor de klus kunt vinden.

Wij verkopen al meer dan 20 jaar Douglas houten regels en weten wat er nodig is om ervoor te zorgen dat onze klanten precies krijgen wat ze nodig hebben.

Douglas Hout:

 

Een andere naam voor Douglas Hout is Oregon Pine. Het is een zachthoutsoort die in het westen van de Verenigde Staten groeit en gewoonlijk wordt gebruikt voor transportkisten, pallets en andere commerciële producten. Douglas hout heeft een rechte nerf en is gemakkelijk te bewerken. Het is ook een zeer duurzaam hout dat, mits goed behandeld, tientallen jaren kan meegaan.

 

Ruw bezaagd, Fijnbezaagd, Glad Geschaafd, wat zijn de verschillen?

Hier schetsen we kort de verschillen tussen ruw gezaagd, fijn gezaagd en glad gezaagd hout.

Een ruw gezaagde regel is hout dat niet geschaafd is tot een egaal oppervlak. Er kunnen wat knikken in zitten en andere onvolkomenheden waardoor het er rustieker uitziet dan geschaafde planken.

Een fijnbezaagde regel is gladder dan een ruw bezaagde plank. De reden is omdat er hier een fijnere zaagtand is gebruikt. Een fijnbezaagde plank is niet geschuurd / geschaafd.

Een glad geschaafde regel is hout dat is geschaafd tot een glad en gelijkmatig oppervlak. De afwerking is gladder dan bij fijnbezaagd hout.

 

Wie zijn onze klanten?

Tuinhandel E-woodproducts is de vertrouwde leverancier van hoogwaardige materialen in de bouwsector.

We hebben gewerkt met een breed scala aan klanten, waaronder:

  • Huiseigenaren: Onze klanten zijn altijd op zoek naar manieren om hun huizen en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Wij bieden een breed scala aan producten, waaronder timmerhout, vlonders en omheiningsmaterialen die in elk buitenproject kunnen worden gebruikt.

  • Aannemers: Een aannemer is iemand die bouwwerkzaamheden verricht voor andere mensen of bedrijven. Ze zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald type constructie, zoals commerciële of residentiële projecten. Aannemers zijn verantwoordelijk voor alles van het samenwerken met klanten tot het ontwerpen en bouwen van een project. Zij zijn ook degenen die ervoor zorgen dat het werk veilig en binnen het budget wordt gedaan.

  • Ontwikkelaars: Ontwikkelaars zijn mensen die huizen, kantoorgebouwen, winkelcentra en andere structuren bouwen op grond die ze bezitten of leasen. Zij kunnen eigenaar zijn van de grond of deze kopen van een andere persoon of onderneming. Ontwikkelaars huren vaak aannemers in om het eigenlijke bouwwerk te doen. Ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van hun projecten en moeten ervoor zorgen dat deze voldoen aan de plaatselijke bouwvoorschriften. Ze moeten ook op de hoogte zijn van alle milieuvoorschriften die gelden in het gebied waar ze van plan zijn te bouwen.

  • Tuinliefhebbers: Tuinmannen zijn mensen die in parken en andere openbare ruimten werken om het terrein te onderhouden. Zij planten vaak bloemen, bomen en struiken, verzorgen gazons en snoeien heggen of struiken.

  • Tuinarchitecten: Tuinarchitecten ontwerpen en onderhouden buitengebieden, zoals tuinen en gazons. Zij werken meestal op grote woningen of commerciële terreinen, zoals winkelcentra of appartementencomplexen.

  • Landschapsarchitecten: Een landschapsarchitect is een persoon die buitenruimtes ontwerpt die bedoeld zijn voor openbaar gebruik. Deze professionals werken vaak samen met ontwerpers en andere bouw professionals om ervoor te zorgen dat de landschapsarchitectuur van een site voldoet aan alle toepasselijke bouwvoorschriften.

  • Bouwbedrijven: Bouwbedrijven zijn gespecialiseerd in het bouwen van huizen, commerciële gebouwen en andere constructies. Ze bouwen ook wegen, bruggen en andere infrastructuurprojecten.