Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 
Wat is Douglas Hout?
 

Alle vragen over Tuinhout


 
BV E-Product Europe (Hoofdzetel)
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer: +32 484 13 78 50
E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
 
BV E-Product Europe (Kantoren)
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
 
BV E-Product Europe (Verdeelcentrum)
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke

Geen ophalingen mogelijk!


KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN


Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank bestellen. Of een tafel, of een prieel. Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!

Douglas Palen

 

E-woodproducts is een houthandel voor al uw wensen. Wij hebben Douglas palen op voorraad, die gemaakt zijn van het mooiste hout dat u kunt vinden. Het is sterk en duurzaam, dus het gaat lang mee.

Onze klanten staan bij ons voorop. Daarom bieden wij de laagst mogelijke prijzen, maar offeren niet in op kwaliteit. Onze producten zijn getest door professionals en hebben bewezen tientallen jaren mee te gaan! U kunt onze producten vertrouwen omdat wij er 100% achter staan.

Dus als u op zoek bent naar een betaalbare Douglas paal, kijk dan niet verder dan E-woodproducts!

Wat valt er te weten over Douglas hout?

De douglasspar is een boomsoort die groeit in het westen van Noord-Amerika en ook in Europa. Ze groeien goed in hoger gelegen gebieden, waardoor ze een economische keuze zijn voor timmerhout.

Douglas hout heeft een nerfpatroon dat het direct herkenbaar maakt. Het begint roodbruin maar wordt grijs als het ouder wordt. Het is zeer hard, en bevat vele lagen dik spinthout onder de lichter gekleurde kernhoutlaag.

Douglas tuinhout is, zelfs in onbehandelde vorm, bestand tegen rot en zeer duurzaam.

 

Kies je best voor onbehandeld of behandeld Douglas Hout?

 

Onbehandeld Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het 10 tot 15 jaar meegaat.

Als u ook Douglas hout impregneert, kan de levensduur ervan met ongeveer 5 jaar worden verlengd, zodat behandeld Douglas hout ongeveer 15 tot 20 jaar meegaat.

 

Ruw bezaagd, Fijnbezaagd, Glad Geschaafd, wat zijn de verschillen?

Hier schetsen we kort de verschillen tussen ruw gezaagd, fijn gezaagd en glad gezaagd hout.

Een ruw gezaagde plank is hout dat niet geschaafd is tot een egaal oppervlak. Er kunnen wat knikken in zitten en andere onvolkomenheden waardoor het er rustieker uitziet dan geschaafde planken.

Een fijnbezaagde plank is gladder dan een ruw bezaagde plank. De reden is omdat er hier een fijnere zaagtand is gebruikt. Een fijnbezaagde plank is niet geschuurd / geschaafd.

Een glad geschaafde plank is hout dat is geschaafd tot een glad en gelijkmatig oppervlak. De afwerking is gladder dan bij fijnbezaagd hout.

 

Welke klanten houden van Douglas Hout?

Douglas hout is een populaire keuze voor veel klanten, en het is verkrijgbaar in verschillende maten, lengtes en vormen. Hier zijn enkele veel voorkomende soorten klanten die we zien:

  • Huiseigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken. Douglas hout heeft een hoge R-waarde en kan helpen uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer.

  • Commerciële bouwers die op zoek zijn naar een kosteneffectief materiaal met een goede sterkte en duurzaamheid. Douglas houtproducten zijn bruikbaar voor zowel binnen- als buitengebruik.

  • Meubelzaken: Douglas hout is een populaire keuze voor meubelmakers omdat het gemakkelijk te bewerken is en een mooie, natuurlijke afwerking heeft. Mensen die op zoek zijn naar een duurzaam materiaal dat ook goed is voor het milieu. Douglas hout is 100% recycleerbaar en kan na het eerste gebruik op vele manieren worden hergebruikt.

     

Douglas Tuinhout te koop bij Houthandel E-woodproducts

Douglas tuinhout is verkrijgbaar bij houthandel E-woodproducts. U kunt kiezen uit verschillende maten, houtsoorten en prijzen. Vergis je niet, Douglas tuinhout is een kwaliteitsproduct dat u met trots zult gebruiken in uw huis of bedrijf.

Uit welk team is het bedrijf E-woodproducts samengesteld?

Het team van E-woodproducts bestaat uit mensen met een passie voor hout. Wij zetten ons in om u te voorzien van de beste kwaliteit Douglas tuinhout en alle andere soorten houtproducten die vandaag de dag op de markt zijn.

Bekijk onze contactpagina om de mensen achter de schermen te leren kennen.