Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 


 

MenuFilter

1

Tuinhout

000000000000000
Koopadvies Tuinmeubelen


KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN


Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank of picknicktafel bestellen. Of misschien een tuintafelbloembaktuinkastbiertafelset
Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!


THUISBEZORGING IN HÉÉL BELGIË


Wij bezorgen tuinhout in heel België. Van Van Antwerpen tot Brussel en van Gent tot Hasselt, wij leveren hout voor uw tuin waar u het nodig heeft! Of u nu een grote of kleine tuin heeft, wij hebben de juiste producten voor u. Bezoek onze website en blader door ons assortiment. Als u niet vindt wat u zoekt, neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.

Grenen tuinhout

 

Wij bieden een groot assortiment geïmpregneerd grenen hout. U kunt kiezen uit grenen palen, planken en vlonderplanken. U kunt dit hout voor veel verschillende doeleinden in uw tuin gebruiken: bijvoorbeeld om schuttingen, schuurtjes of meubels te maken.

Als u vragen heeft over onze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat is grenenhout?

 

Grenen is een zachthoutsoort met een kenmerkende geelachtige tint. Door zijn fijne nerf is het ideaal voor gebruik als bouwhout, decoratief hout en tuinhout. Het hout heeft een relatief hoge sterkte, waardoor het geschikt is voor gebruik in de bouw, meubels en andere toepassingen waar een hoge sterkte en weerstand tegen vocht vereist zijn.

 

Wat is het verschil tussen Vuren en Grenen hout?

Vuren en grenen zijn beide geweldige houtsoorten om mee te werken, maar ze hebben een paar verschillen.

Zo is grenen iets donkerder dan vuren en heeft het meer knoesten. Grenen heeft meer vlindervormige knoesten, terwijl vuren meer ronde knoesten heeft. Ook is vurenhout na het impregneren iets gelijkmatiger van kleur.

Beide houtsoorten hebben een vergelijkbare kleur, en beide zijn ook harsachtig. De harsgeur is het meest waarneembaar bij Grenen, maar minder bij Fijnspar.

 

Hoe duurzaam is Grenen hout?

Grenen is in behandelde vorm een uiterst duurzaam houtsoort. Het kan worden gebruikt op plaatsen waar veel slijtage optreedt, zoals terrassen en hekken.

Vanwege zijn duurzaamheid en betaalbaarheid is grenen een populaire keuze geworden voor meubels, vloeren en houtwerk.

De dichtheid van grenen is ongeveer 850 kilogram per kubieke meter (kg/m3), waardoor het een van de dichtste naaldhoutsoorten is die beschikbaar zijn voor consumenten.
 

Hoe kan je Grenen hout impregneren (behandelen)?

Er zijn verschillende manieren om grenenhout te behandelen. De meest gebruikelijke is het impregneren met een verduurzamingsmiddel dat chemicaliën bevat zoals pentachlorophenol (PCP) of creosoot. Dit doodt alle insecten en schimmels die in het hout aanwezig kunnen zijn en voorkomt dat ze het behandelde hout later aantasten.