Haardhoutberging

 

Brandhoutschuren worden over het algemeen gebruikt om brandhout op te slaan. Ze zijn gemaakt van hout, metaal of een combinatie van beide. Sommige brandhoutschuren kunnen ook een dak of schuurafdekking hebben om het hout te beschermen tegen regen en sneeuw. 

zoek
 
powered by myShop.com

Hoe brandhout op te slaan in de winter?


Een van de meest voorkomende vragen die mensen zich stellen, is hoe brandhout in de winter moet worden opgeslagen. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar de meest goedkope manier is om het op een pallet of platform te stapelen. Je stapelt het hout op elkaar en dekt ze af met een zeildoek of plastic. Een leuk voordeel is dat je op deze manier gemakkelijk het hout kan nemen. Een nadeel is dat het minder leuk oogt.

Een andere mogelijkheid is om je hout te stapelen in een haardhoutberging. Hout heeft zuurstof nodig om fris en gezond te blijven, dus als er geen luchtcirculatie is, zal hout uitdrogen en barsten. Bewaar het hout het beste in een open ruimte, zoals een haardhoutberging, zodat de lucht er omheen kan circuleren. Het hout is dan dankzij het dak beschut tegen de regen, en je kan ook gemakkelijk het brandhout eruit gaan halen. Het geheel oogt natuurlijk een stuk mooier dan je hout op een pallet te plaatsen onder een stuk plastiek.

 

Wat voor soort bergingen zijn het beste voor het opslaan van brandhout in je tuin?


De beste container voor het bewaren van brandhout is er één die goed geventileerd is, een dak heeft en niet gemakkelijk kapot gaat. Met een goede opslagplaats kunt u jarenlang genieten van je hout.

Er zijn veel soorten schuren beschikbaar voor het opslaan van brandhout in je tuin. Sommige mensen geven de voorkeur aan stalen schuren omdat ze sterk zijn, terwijl anderen misschien voor houten schuren kiezen omdat ze esthetisch aantrekkelijker zijn, duurzaam en gemakkelijker te onderhouden.

E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen