Wat is hardhout?

Alle vragen over Tuinhout

 
BV E-Product Europe (Hoofdzetel)
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer: +32 484 13 78 50
E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
 
BV E-Product Europe (Kantoren)
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
 
BV E-Product Europe (Verdeelcentrum)
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke

Geen ophalingen mogelijk!


KANT-EN-KLARE-PRODUCTEN


Hout is iets waar we trots op zijn bij E-woodproducts. Het is ons vak! Maar we verkopen niet alleen hout. Wij verkopen ook kant en klare producten. U kunt bijvoorbeeld een tuinbank bestellen. Of een tafel, of een prieel. Wat u ook nodig heeft om uw tuin mooi en comfortabel te maken, wij hebben het!







Hardhouten Planken

 

Hardhout is om vele redenen een populaire keuze. Het heeft een warme, klassieke uitstraling die perfect is voor elke kamer in uw huis, van de keuken en woonkamer tot de badkamer en de kelder. Maar hardhout is niet alleen mooi - het is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Dat betekent dat u er jarenlang van kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervanging of beschadiging van uw vloer.

Als u meer informatie wilt over hardhouten planken en hoe ze u kunnen helpen uw droomhuis te realiseren, neem dan vandaag nog contact met ons op!

Hardhout, een populaire keuze voor vloeren

 

In de wereld van de vloeren zijn er veel keuzes. Maar een van de populairste is hardhout. Hardhout is een natuurlijk product dat al duizenden jaren wordt gebruikt om vloeren en andere houtproducten van te maken. Het is niet alleen mooi, maar biedt ook vele voordelen die het een geweldige keuze maken voor uw huis of bedrijf.

 

Andere toepassingen van hardhouten planken:

 

Hardhouten planken worden ook gebruikt voor aanrechtbladen, kasten, meubels en andere houtproducten. Ze hebben een prachtige natuurlijke afwerking die goed past bij bijna elke decoratiestijl.

 

Is hardhout een duurzaam product?

 

Hardhout is een duurzame bron en kan worden geoogst zonder het milieu te schaden. Wanneer u hardhout gebruikt voor vloeren of andere producten, gebruikt u een hernieuwbare bron die niet wordt uitgeput zoals niet-hernieuwbare bronnen zoals kolen of olie.

 

Ruw bezaagd, Fijnbezaagd, Glad Geschaafd, wat zijn de verschillen?

 

Hier schetsen we kort de verschillen tussen ruw gezaagd, fijn gezaagd en glad gezaagd hout.

Een ruw gezaagde plank is hout dat niet geschaafd is tot een egaal oppervlak. Er kunnen wat knikken in zitten en andere onvolkomenheden waardoor het er rustieker uitziet dan geschaafde planken.

Een fijnbezaagde plank is gladder dan een ruw bezaagde plank. De reden is omdat er hier een fijnere zaagtand is gebruikt. Een fijnbezaagde plank is niet geschuurd / geschaafd.

Een glad geschaafde plank is hout dat is geschaafd tot een glad en gelijkmatig oppervlak. De afwerking is gladder dan bij fijnbezaagd hout.

 

Wat is het verschil tussen hardhout en zachthout?

 

Hardhout is over het algemeen harder dan zachthout. Er zijn vele soorten hardhout, die in hardheid kunnen variëren afhankelijk van de soort en de groeiomstandigheden. De meest gebruikte soorten voor timmerhout zijn eik, den, es en ceder. Naaldhout omvat naaldbomen zoals dennen en sparren, maar ook loofbomen zoals populieren en berken.

 

Hardhout te koop bij Houthandel E-woodproducts

 

E-woodproducts is een leverancier van hardhout van hoge kwaliteit. Wij zijn gevestigd in het hart van Vlaanderen. Ons bedrijf bestaat al meer dan 10 jaar, en we zijn er trots op de belangrijkste leverancier van hoogwaardig hardhout in Europa te zijn. Wij bieden een breed scala aan soorten die kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen zoals vloeren, meubelmakerij, lambrisering en nog veel meer. Ons hout komt uit duurzaam beheerde bossen en is ovengedroogd om ervoor te zorgen dat het aan uw behoeften voldoet.