De complete gids voor onderhoud van hardhouten tuinmeubelen


Is het je ooit opgevallen hoe mooi hardhouten tuinmeubelen eruit zien?

Het gebruik van hardhouten tuinmeubelen heeft veel voordelen. Het is duurzaam, aantrekkelijk en weerbestendig. Bij goed onderhoud mag je ervan uitgaan dat hij jaren meegaat.

In deze gids bespreken we de stappen die u moet nemen om uw hardhouten tuinmeubelen er jarenlang onberispelijk uit te laten zien.


Inleiding: Waarom moeten we hardhouten tuinmeubelen onderhouden?   Hardhouten tuinmeubelen zijn een prima optie voor iedereen die van het buitenleven wil genieten, maar toch comfortabel en droog wil blijven. Het heeft echter wel wat onderhoud nodig om lang mee te gaan.

Er zijn veel redenen waarom we hardhouten tuinmeubelen moeten onderhouden. Een van de belangrijkste redenen is dat het gevoelig kan zijn voor weersinvloeden. Dit betekent dat hardhouten tuinmeubelen, indien onbehandeld, na verloop van tijd gaan verslechteren en beschadigd raken.

Een andere reden waarom we hardhouten tuinmeubelen moeten onderhouden, is omdat ze de neiging hebben om schimmel en meeldauw te ontwikkelen als ze niet goed worden onderhouden. Dit kan ernstige schade aanrichten en het hout er in een mum van tijd oud en versleten uit laten zien.    
 


 

Drie stappen om uw hardhouten tuinmeubels te onderhouden

 

Stap 1: Reiniging van hardhouten tuinmeubelen 
 

De eerste stap is het vinden van een geschikte bezem en het vegen van het oppervlak van het meubilair. 

Als het in de regen heeft gestaan, moet u het eerst met een handdoek afdrogen.

Veeg vuile plekken daarna af met een vochtige doek en droog ze weer af. 


Stap 2: Insmeren met houtolie van hardhouten tuinmeubelen

De eerste stap is ervoor te zorgen dat uw meubels schoon en droog zijn. Zorg dat je een emmer water, een doek en wat zeep in de buurt hebt.

Gebruik de doek om het oppervlak van het meubel af te vegen. Je kunt ook een vochtige spons of doek gebruiken als je in krappe ruimtes wilt komen. Zorg ervoor dat u alle oppervlakken krijgt, inclusief de onderkant van elk stuk met een open ruimte aan de onderkant, zoals stoelen of banken met stoelen die niet aan het frame zijn bevestigd.

Spoel vervolgens eventuele zeepresten af met water uit je emmer en droog af met een schone doek of handdoek. Hierna kunt u het meubelstuk gaan inolieën.Stap 3: Opbergen van hardhouten tuinmeubelen 


Berg uw tuinmeubelen tijdens de wintermaanden binnen op om ze te beschermen tegen de elementen en ze er jarenlang als nieuw uit te laten zien!  

 

De 3 beste Verzorgings- en onderhoudstipsEr zijn een paar dingen die u moet weten over hardhouten tuinmeubelen. Ze zijn meestal gemaakt van teakhout, ceder, eiken, mahonie of walnoot. Ze moeten elk jaar worden behandeld met houtolie om ze te beschermen tegen natuurlijke elementen zoals water en zon.

De volgende 3 tips helpen je bij het onderhoud van je hardhouten tuinmeubelen: 


- Gebruik een houtolie die UV-bestendig is

- Breng de houtolie elk jaar aan

- Zorg ervoor dat u uw tuinmeubel voor de winter opbergt.
 

Conclusie: de essentiële onderhoudsmaatregelen voor hardhouten tuinmeubelenHet allerbelangrijkste dat u kunt doen, is voor uw meubels zorgen. U moet ze regelmatig reinigen met water en een milde zeep, ze drogen en vervolgens een goede kwaliteitsvolle houtolie aanbrengen. 

  

Dit artikel is geschreven door P.B. op 2/2/2022

E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen