Hondenhok buiten 


Een hondenhok is de ideale rustplaats voor jouw hond. De viervoeters vinden er beschutting tegen regen en koude, of ze kunnen er zich ook even terugtrekken. In de warmere maanden zorgen de hokken dan weer voor de nodige verkoeling. Voor honden die altijd buiten leven, kan het hok ook als nachthok gaan dienen. Het is uiteraard niet de bedoeling om je hond op te sluiten in deze kleine ruimte.
 
Bij E-woodproducts kunt u dierenverblijven voor buiten kopen. Je hond verdient het beste plekje in de tuin! Onze houten hokken voor uw lievelingshuisdier worden geleverd in een bouwpakket. Indien u dat wenst, dan kunnen wij ook ter plaatse bij u het hok gaan opbouwen. Onderaan deze pagina kunt u enkele tips nalezen die u kunnen helpen bij het kiezen van een verblijfplaats voor jouw hond.  
zoek
 

Hondenhok Labrador (93 x 118 cm)

<BIG><B>Hondenhok Labrador (93 x 118 cm)</B></BIG>
299,95 €
(actie geldig van 3/6 tot 10/6)

229.95

Hondenhok boxer (100 x 150 cm)

<BIG><B>Hondenhok boxer (100 x 150 cm)</B></BIG>
449,95 €
(actie geldig van 3/6 tot 10/6)

329.95
powered by myShop.com

Wat zijn de voordelen van een houten hondenhok?Hout is een duurzaam product. Houten hondenhokken zijn robuust, en natuurlijk om te zien. U kunt het hout ook insmeren met houtolie in de gewenste kleur. Hout heeft ook een isolerende werking.

 

Hoe onderhoud je best een hondenhok?


Eens je een hondenhok hebt gevonden, dan is een goed onderhoud cruciaal! Hieronder geven we een aantal belangrijke tips.
 
Houd het hok schoon: Zorg ervoor dat het hok geurvrij blijft. Controleer daarom om de paar weken en maak het indien nodig schoon. Hygiëne is niet alleen voor mensen belangrijk maar ook voor huisdieren.

Verluchting van isolatiemat: Als je hond op een isolatiemat ligt, dan moet je deze regelmatig luchten om geurtjes en opstapeling van hondenhaar te voorkomen.

Onderhoud van het hout: Wij adviseren om elk jaar het houten hondenhok in te smeren met houtolie. U kunt kiezen voor transparante houtolie, of zelfs een kleurtje.  


 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een hondenhok?

 

1. De looks: 

 
Vind je zelf het hondenhok mooi, of net niet? Dat is zeker niet onbelangrijk! Je zal je hond heel vaak buiten zien spelen, en het dierenverblijf van jouw favoriete huisdier oogt dan best ook wel mooi hé. 
 

2. De maat van het hondenhok:

 
De grootte van het hondenhok moet afgestemd zijn op de grootte van uw hond, logisch toch? Meet daarom de hoogte van uw hond: van poot tot schouders. En ook de lengte: van de neus tot de staart.  De hoogte in het hondenhok zelf moet minimaal de schofthoogte (dit is de hoogte die de hond heeft ter hoogte van de schouders als deze volledig rechtop staat) +10cm te zijn.

De ruimte achter het tochtschot moet voor de hond groot genoeg te zijn om op een compacte manier te kunnen liggen. Helemaal languit liggen is geen must, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Dit heeft veel met het karakter van de hond te maken.

Algemeen kunnen we stellen dat je het hondenhok best niet te klein, maar ook niet te groot koopt. Als het ietwat tussenin is, dan zal de hond sneller een aangenaam nestgevoel krijgen. De hond zal sneller opwarmen in het hok door zijn eigen lichaamswarmte.

De grootte van de ingang is ook iets om goed na te kijken. De hoogte van de ingang van het hok, dient minimaal de schofthoogte van de hond te zijn. De hoogte van de opstap in het hondenhok kan hierbij opgeteld worden. Als een hondenhok een ingang heeft van 55cm hoog, en de ingang begint op 10cm vanaf de grond, dan kan een hond met een schofthoogte 60-63cm hier goed in en uit.
 

3. Het materiaal & isolatie:

 
Houten hondenhokken hebben een mooie look en afwerking, en zijn geschikt voor allerlei weersomstandigheden. Je hond zal het warmer hebben in de winter, en iets frisser in de zomer. Kies je voor kunststof, dan zal het hok zeer warm worden in de zomer, en onvoldoende isolatie bieden in de winter.

Er bestaan matten op de markt die tijdens de wintermaanden aan de muren en vloer kunnen bevestigd worden. Tijdens de warme maanden kunnen deze er terug uit verwijderd worden.
 

4. Het soort dak:  

 

 

Een spits dak is geschikt voor grotere honden, terwijl hondenhokken met platte daken dan weer beter zijn voor kleinere honden. 


5. Montage:

 
Koop een hondenhok dat gemakkelijk in elkaar kan worden gezet om tijd te besparen en zodat het hok ook gemakkelijk schoon te maken is.

 

Contacteer ons: .Heeft u nog vragen over onze producten? Heeft u nog vragen over onze producten? U vind hier al onze contactgegevens.
E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen