Jysk Tuinmeubelen


JYSK is een Deense winkelketen die 'alles voor het huis' verkoopt. JYSK is eigendom van de familie achter Lars Larsen Group. Lars Larsen staat in heel Denemarken bekend als de man die altijd geweldige aanbiedingen heeft.In 1979, toen hij zijn eerste winkel opende in Aarhus, de op een na grootste stad in Denemarken – de winkel is er nog steeds, overigens – koesterde Larsen heel wat ambities, al had hij nooit verwacht dat zijn bedrijf zo snel zou groeien. Larsen opende met succes diverse vestigingen van JYSK Sengetøjslager (tot 2001 de officiële naam van de winkel) in heel Denemarken. Later stak hij de grens over naar buurland Duitsland, waar hij in 1984 zijn eerste winkel opende.
Ondertussen is de Jysk-groep over 50 landen verspreid met meer dan 2900 filialen.
 
De groep realiseert een omzet van ongeveer € 3,79 miljard en het bedrijf verschaft werk aan bijna 24.000 werknemers.
Het woord "JYSK" is altijd onderdeel geweest van de bedrijfsnaam, en dat was geen toeval. In het Deens verwijst "JYSK" naar alles wat of – net als Lars Larsen zelf – iedereen die afkomstig is van het schiereiland Jutland. Het woord wordt vaak geassocieerd met bescheidenheid, degelijkheid en eerlijkheid – drie waarden die Larsen zelf hoog in het vaandel draagt. JYSK staat voor betrouwbaarheid, en een deal is een deal.
 
 
Austria
Belgium
Bosnia-Herzegovina
Bulgaria
Croatia
The Czech Republic
Denmark
Finland
France
Germany
Greece
Hungary
Ireland
Italy
The Netherlands
Norway
Poland
Portugal
Romania
Russia
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
Switzerland
Ukraine
United Kingdom
 
HOOFDKANTOOR IN BELGÏE
 
JYSK BVBA
Bredabaan 1263   
2900 Schoten, België 
 
 

De doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties

 
 
In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals (ook bekend als de Global Goals) aangenomen met de bedoeling om tegen 2030 enkele van de grootste uitdagingen van de planeet op te lossen en een betere en duurzamere toekomst voor iedereen op te bouwen.
Alle leden van de VN zijn verplicht om de Global Goals om te zetten in concrete acties, maar de doelen gaan iedereen aan en ook bedrijven en consumenten spelen een grote rol.
 
jysk tuinmeubelen
 

JYSK heeft daarvan vijf Global Goals geselecteerd die het meest relevant zijn voor hun bedrijf. 

 

1. Mondiaal doel (schoon water en sanitatie):
 

Een groot deel van de Jysk producten is gemaakt van katoen. De conventionele teelt en productie van katoen vereist enorme hoeveelheden water. Evenzo worden traditioneel zowel pesticiden als meststoffen gebruikt.
In samenwerking met NGO’s werkt Jysk aan het verminderen van het waterverbruik en het gebruik van pesticiden en meststoffen door katoenboeren te helpen hun teeltprocessen te optimaliseren.
JYSK werkt ook aan het vergroten van de hoeveelheid gerecycled katoen in hun producten.
Een ander belangrijk aandachtsgebied is de vermindering van water en chemicaliën die worden gebruikt bij de katoenverwerking en een beter beheer van het afvalwater van de fabrieken.

 

2. Mondiaal doel (fatsoenlijk werk en economische groei)

Economische groei maakt deel uit van het DNA van JYSK en het grootste deel van de winst van het bedrijf gaat naar het creëren van verdere groei en banen.
JYSK is een familiebedrijf en een verantwoordelijke werkgever voor tienduizenden werknemers in vele landen.
De toeleveringsketen van JYSK creëert banen voor honderdduizenden mensen over de hele wereld. .
 

3. Global Goal (Verantwoorde consumptie en productie)
 

JYSK werkt al jaren actief aan verantwoorde productie via verantwoord supply chain management, inclusief  leveranciersrichtlijn en gedragscode. 
Ze hebben een sterke focus op duurzamere grondstoffen en steeds meer producten gemaakt van gerecyclede materialen.
 

4. Wereldwijd doel (Klimaatactie)
 

JYSK erkent dat het klimaat verandert en dat elk bedrijf aan die verandering bijdraagt. 
Er wordt hard gewerkt aan faciliteiten efficiënter te maken, over te stappen op hernieuwbare elektriciteit en om fossiele brandstoffen geleidelijk af te schaffen om de ecologische voetafdruk snel te verkleinen.
JYSK streeft ernaar de uitstoot van broeikasgassen die worden uitgestoten door het aandrijven en verwarmen van al onze winkels, distributiecentra, kantoren en bedrijfsvoertuigen tegen 2030 te halveren vanaf een baseline van 2019.
 

5. Wereldwijd doel (Leven op het land)
 

JYSK werkt eraan om de negatieve milieu-impact van de productie en distributie van hun producten tot een minimum te beperken.
 
 
 

JYSK MISSIE
 

Een geweldig Scandinavisch aanbod voor iedereen binnen slapen en wonen
JYSK VISIE
Om de eerste keuze van klanten te zijn
De eerste keuze van medewerkers zijn binnen de detailhandel
De meest wijdverbreide en winstgevende winkelketen ter wereld zijn
 

DE JYSK TUINMEUBELEN:
 

JUTLANDIA TUINMEUBELEN
 
Jysk heeft een eigen tuinmeubel merk JUTLANDIA. 
 
Het JUTLANDIA assortiment bestaat uit verschillende soorten tuinmeubelen gemaakt van diverse materialen. 
 
De artwood (artificial wood) tuinmeubelen van Jutlandia zijn onderhoudsvrij en weerbestendig. De meubels kunnen het hele jaar buiten staan. Artwood is UV-bestendig met de prachtige structuur en sterkte van hout. Het combineert design en functionaliteit met duurzaamheid. De meubelen zijn gemakkelijk proper te maken met water en zeep. 
 
De aluminium tuinmeubelen van Jutlandia zijn onderhoudsvrij en weerbestendig. Ze kunnen het gehele jaar buiten staan. Onze aluminium tuinmeubelen hebben een goede coating die effectief beschermt tegen krassen en vlekken. De meubels zijn ook licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De meubelen zijn gemakkelijk proper te maken met water en zeep.
 
De hardhouten tuinmeubelen van Jutlandia zijn stevig met een klassiek Scandinavisch design. Alle hardhouten meubelen zijn FSC®-gecertificeerd. Het geoliede hardhout past goed in de Belgische weersomstandigheden, maar je kunt de levensduur nog verlengen door het te behandelen met olie.
 
Met kunststof tuinmeubelen krijg je tuinmeubelen voor een lage prijs, zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort. Kunststof tuinmeubelen zijn gemaakt van UV-bestendig polypropyleen. Dit is een mooi en erg sterk type kunststof, die geen grijze plekken krijgt, maar zijn kleur behoudt, jaar na jaar. De meubelen zijn gemakkelijk proper te maken met water en zeep. 
 

FSC®-GECERTIFICEERDE TUINMEUBELEN

 
Het FSC-keurmerk is jouw garantie voor verantwoorde bosbouw en verbetering van lokale woonomstandigheden in enkele van de armste landen van de wereld. De eigenaars van FSC-gecertificeerde bossen krijgen ook een goede prijs voor hun hout. In FSC-bossen worden niet meer bomen gekapt dan het bos zelf op natuurlijke wijze kan vervangen, mensen en dieren worden gerespecteerd en er gelden strikte regels voor het gebruik van pesticiden en chemicaliën.
JYSK heeft steeds een uitgebreid aanbod aan tuinmeubelen aan een voordelige prijs en van goede kwaliteit. Koop je loungebank, terrastafel, loungestoel, draadstoel of bijzettafel bij JYSK. Door het toevoegen van een lantaarn, kaarsen of bloempotten, creëer je een gezellige sfeer in jouw tuin waar je elke warme zomeravond van kan genieten.