KING ® Picknicktafels

.
E-woodproducts is reeds sinds 2012 verdeler van KING ® picknicktafels in heel België. We stelden vast dat niet alle consumenten tevreden waren met het traditionele aanbod tuintafels / picknicktafels in tuincentra en doe-het-zelf zaken. Daarom ontwikkelden we een prototype dat moest volstaan aan enkele belangrijke criteria zoals: duurzaamheid, eenvoudige montage, veilig voor jong en oud, een aantrekkelijk design en uiteraard te koop aan een betaalbaar prijskaartje.  

Het merk KING
® was geboren. Thans is het merk KING ® een begrip in België en Nederland, en zelf in Duitsland en Frankrijk worden deze tafels gretig geapprecieerd. 
.
zoek
 
powered by myShop.com
logo_KING_picknicktafels.jpg
 
10 KING-Troeven 
1. FSC ® - label: Alle KING ® picknicktafels hebben een FSC-label (SCS-COC-005219-PA). U mag dit ook op uw factuur verwachten.
2. Geïmpregneerd Het vuren hout van de KING ® picknicktafels is onder grote druk en diep in het hout geïmpregneerd. Dit betekent dat ze bestendig zijn tegen allerlei weersinvloeden, vocht en schimmels. U mag er dus vanuit gaan dat de tafels ettelijke jaren zullen meegaan! Duurzaamheid troef!
3. Kwaliteit houtDe KING ® picknicktafels zijn gemaakt van eerste kwaliteit vuren hout van de Picea abies (fijnspar). De kleur is witachtig tot crèmekleurig. 
4. Plankdikte 40mm.De KING ® picknicktafels hebben een plankdikte van 40mm. Deze plankdikte is vaak 5mm dikker dan de plankdikte van andere aanbieders (slechts 35mm).
5. Afgeronde hoekenVeiligheid troef! Zowel het tafelblad als de zitvlakken van de KING ® picknicktafels zijn zeer degelijk afgewerkt en hebben ook allemaal afgeronde, en dus veilige, hoeken.
6. Parasolgat 50mmInclusief parasolgat in alle KING ® picknicktafels!
7. Eenvoudige MontageU ontvangt een bouwpakket waarbij het tafelblad en de zitvlakken reeds voorgemonteerd zijn. Uiteraard zitten de instructies ook in het pakket.  
8. Opklapbare zitvlakkenDit is handig om bijvoorbeeld uw gras af te rijden, of als bescherming tegen de regen of uitwerpselen van vogels.
9. Garantie 2 jaar2 jaar garantie op alle KING ® picknicktafels
10. Excellente ServiceOns team staat steeds paraat om u bij allerlei vragen te helpen.

 

De ontwikkeling en design van de Comfort KING ® picknicktafel

.

De wereld staat niet stil, en al zeker niet deze van de houten tuinmeubelen. Ook wij dragen ons steentje bij, en moge daar ons pronkstuk, de KING Comfort Picknicktafel daar het bewijs van zijn. We vertellen u graag hoe deze creatie tot stand is gekomen.

Toen we in 2011 ons bedrijf hadden opgericht, leverde ik de eerste jaren nog zelf de picknicktafels bij de klanten. Dit was trouwens met een aanhangwagen van 301 centimeter lang. Bij deze kon ik dan ook onze grootste 3 meter picknickbanken gaan leveren. Ik doorkruiste héél België en kwam in contact met allerlei soorten mensen. Ik herinner me nog goed dat de meeste klanten erg vriendelijk waren. Het helpt als je zelf wat vriendelijk bent :-) Soms monteerde ik ook de tafels, en bij deze kom je al gauw in een gesprek met je klanten. Een koffietje? Iets fris? Het waren best wel mooie tijden! 

Een paar mannen en vrouwen op leeftijd, gaven me af en toe aan dat het toch niet zo gemakkelijk was om aan een rechthoekige picknicktafel te gaan zitten. "Onze beentjes gaan niet meer zo goed omhoog", "Het gaat wel, maar ...". Ze hadden natuurlijk gelijk! Om aan zo'n tuintafel te kunnen zitten, moet je je beide benen over het zitvlak zwieren, want anders ben je zo goed als uitgesloten van het gehele gebeuren! In die tijd kon ik wat alternatieve picknicktafelmodellen voor dit probleem gaan voorstellen. Zo hebben vierkante en ronde picknicktafels dit probleem niet.

Maar wat als we nu deze kleinere zitvlakken integreren in een lange rechthoekige picknickbank?

Ik ging me aan de tekentafel zetten en maakte een schets. De poten plaatste ik meer naar het midden, zodat de 1 meter zitvlakken (identiek als de vierkante en ronde tafels) op die poten konden rusten. Op dat moment was er nog één klein probleempje. Wie aan de buitenkant van de tafel zat, had de pech dat zijn of haar elleboog wat van de tafel zou hangen. Daarom maakten we het tafelblad iets langer om dat probleem op te lossen. 

Mission completed! De omaatjes en opaatjes kunnen nu probleemloos plaats nemen aan deze tafel. Gedaan met de halsbrekende toeren! 

Ondertussen is deze comfort picknicktafel immens populair en verkopen we er elk jaar een paar duizend in binnen en buitenland. Het verwonderd ons niet dat ze vaak gekocht worden in brasseries, cafés en restaurants. Het is een tafel voor jong en oud, en behoud de uitstraling van de traditionele houten picknicktafel.
.

Ter illustratie tonen we hieronder nog een foto van deze tuintafel. De Henry tuinbankjes die u in de achtergrond ziet, horen hier niet bij.

 

Comfort KING Picknicktafel

Pimp je KING picknicktafel: zitkussens, rugleuningen of kleuren?

.

Hoe kan je je aangekochte KING Picknicktafel nog leuker en comfortabeler maken? Zoals je al in de titel kan lezen zijn er hier 3 mogelijkheden

  • We hebben op maat gemaakte zitkussens laten fabriceren. Ze zijn waterafstotend en verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen.
  • De meeste KING picknicktafels hebben ook bijhorende rugleuningen. 
  • Kleur je picknicktafel in een leuk kleurtje met Restol Houtolie. Naast de toffe kleur, krijgt je tafel ook een extra bescherming.

De zitkussens:


U kunt kiezen tussen verschillende kleuren: mineraal blauw, marine blauw, taupe, antraciet, rood, zwart en groen. Aan de andere kant is er een keuze tussen kleine (57cm) zitkussens en grote zitkussens (96cm). 

De hamvraag is uiteraard welke en hoeveel kussens je nodig hebt per type tafel. We hebben voor u een handig overzichtje gemaakt:  

1.40m KING Picknicktafel: 4 kussens (van 57 cm)
1.80m KING Picknicktafel: 6 kussens (van 57 cm)
2.40m (ROYALKING Picknicktafel: 8 kussens (van 57 cm)
3.00m (ROYALKING Picknicktafel: 6 kussens (van 96 cm)

2.00m ROYAL KING Picknicktafel: 4 kussens (van 96 cm)
Vierkante KING Picknicktafel: 4 kussens (van 96 cm)
Vierkante KING XXL Picknicktafel: 4 kussens (van 96 cm)
Vierkante KING XXL Picknicktafel met rugleuningen
4 kussens (van 96 cm)
2.40m COMFORT (XXLPicknicktafel4 kussens (van 96 cm)
Ronde KING Picknicktafel4 kussens (van 96 cm)
Ronde KING Picknicktafel met rugleuningen: 4 kussens (van 96 cm)


 

De zitkussens zijn water en vuil afstotend. Ze zijn gemakkelijk vast te gespen, en hebben een afneembare hoes. Ze zitten coMfortabel en zijn vormvast.  Deze zitkussens passen niet op de rugleuningen.
Zoals de foto duidelijk maakt, kan het leuk zijn om verschillende soorten kleuren zitkussens te bestellen. 

De rugleuningen:


Misschien bent u een horeca-uitbater en vind je het belangrijk dat u klanten lang genieten van hun terrasje. Door de rugleuningen zitten klanten een stuk comfortabeler en zullen dus een een langere tijd gaan tafelen. Dit kan de tafelomzet gevoelig de hoogte injagen. 
Misschien staat de tafel gewoon in uw tuin? Ook in dit geval kan een rugleuning u bieden wat u net op die zwoele zomeravond verlangt. Heerlijk achterover leunen, heerlijk chillen! 

We merken op dat u bij ons zelf kan kiezen hoeveel rugleuningen u wenst. Zo kunt u voor een vierkante picknicktafel 4 bijhorende rugleuningen bestellen. Maar stel dat u er twee wenst wel, en twee wenst zonder, dan is dit perfect mogelijk! 

Een rugleuning heeft bij ons geen 2, maar 3 steunbalken. Dit oogt op zich een stuk mooier, en door de groter ondersteuningsoppervlakte voelt dit een stuk aangenamer. Wat betreft montage, kiest u zelf de afstand tussen de planken. De gaten zijn niet voorgeboord, maar dit is ook niet helemaal nodig bij vuren houten planken. 
 


 

De kleur:


Het is belangrijk dat u weet dat de kleur van de tafel in tijd zal veranderen. Bij levering zal het hout vaak een licht groene kleur hebben. Dit komt door de impregnatie van het hout. Als het product daarentegen een tweetal dan in het zonlicht staat, dan zal de kleur lichtbruin gaan kleuren (zie bovenstaande foto). Als de houten tuintafel de winter heeft getrotseerd, en dus ook een pak regen en koude, dan zal ze één jaar later er ietwat licht grijzer gaan uitzien. Sommige klanten vinden dit nu net leuk, andere dan weer minder. Iedereen is anders. 

Wat kan u nu zelf doen in verband met de kleur van uw tafel? 

De oorspronkelijke kleur behouden is zowaar een utopisch gegeven. Maar uit ervaring weten we wel dat picknicktafels die onder een afdak staan, veel minder afzien dan tafels die onbeschermd zijn. We hebben ook op maat gemaakt beschermhoezen ontwikkeld voor deze KING picknicktafels. Het hout is op die manier minder onderhevig aan weersinvloeden, en dit geeft meteen een gunstig effect op het "behoud van kleur". 

Dit gezegd zijnde, kiezen sommige klanten al van in het begin om de picknicktafel in te smeren met een kwaliteitsvolle houtolie. Deze laatste bestaan tegenwoordig al in verschillende mooie kleuren. Om dit te illustreren hebben we de volgende foto gevonden in onze database. We blijven in thema, en tonen opnieuw een Comfort Picknicktafel: 

.

Contacteer ons

.

Hebt u nog vragen over onze producten? Stuur een bericht via het contactformulier of bel ons. 

E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen