Kippenhok kopen

.

Hier kunt u op een gemakkelijke manier een degelijk geïmpregneerd houten kippenhok kopen. 
 
Wij zijn absolute fans van "kiekens"! Je krijgt er naast talloze bio-eieren ook heel veel liefde van. Een absolute aanrader! 

We leveren de kippenverblijven, Chabo, Lakenvelder, Barnevelder, Wyandotte, ... binnen de door u gekozen leveringstermijn. Hebt u nog vragen, dan verwijzen we graag door naar onze contactgegevens.
.
Hieronder vindt u een overzicht van al onze modellen. Klik op de foto of de “meer info”-knop om alle informatie over uw gekozen product te weten te komen.
zoek
 
powered by myShop.com

Wat is een Kippenhok?

.

Een gezellig huisje, om samen te vertoeven met andere hennen. Zo'n hok bestaat veelal uit een nachthok, en een buitenverblijf. De hennen slapen 's nachts gezellig bij elkaar in een gemeenschappelijke ruimte. Ze zoeken uiteraard elkaars warmte, en het geeft de bijzondere dieren ook een gevoel van veiligheid. Bij het krieken van de dag komen de dieren naar buiten. Er is vaak een kleine afgesloten buitenruimte aan het bestelde hok, maar dit is naar onze mening onvoldoende groot voor een fijn leven voor de kip(pen). Daarom pleiten we om grotere buitenren aan het hennenhok te bouwen. Dit kan heel eenvoudig gemaakt worden met een aantal houten palen en gaas. 
 

Hoe vaak moet je verschonen?

 

Hygiëne is heel belangrijk, en dus ook voor deze schattige dieren! Een vuil hok trekt allerlei ongedierte aan, en is uiteraard geen goede zaak voor de gezondheid van het dier. Daarenboven zijn hennen op zich propere dieren en voelen ze zich beter in hun vel in een schoon hok. 

Het houten kippehok moet elke week worden schoongemaakt. Je hoeft het natuurlijk niet iedere keer even grondig te doen, maar zorg er in ieder geval wekelijks voor dat de mest verwijderd is. Eens in de zes maanden is een zeer grondige schoonmaak nodig. De legnesten maak je in de zomer maandelijks schoon, en in de winter om de twee maanden. De aarden of het zand in het hok, vervang je best een aantal keer keer per jaar.

 

Wat te doen tegen ratten?

 

Wat doe je met eventuele ratten? Het voeren van kiekens zorgt ervoor dat er ook andere dieren, zoals muizen en ratten erop af komen. Voor deze dieren is het elke dag feest, want de kippen krijgen elke dag eten. Daarnaast kunnen voor de ratten de eieren ook een lekker toetje zijn (alhoewel dat minder voorkomt). Dit gezegd zijnde, maar wat kan je er nu tegen doen?  
 

- Je kan de kippenren ontoegankelijk maken (zoveel als mogelijk). Ga na of alle mogelijke ingangen afgedicht zijn. Een andere tip is om het gras laag te houden. Ratten houden er niet van om gezien te worden. Bij hoog gras kunnen ze zich gemakkelijker verschuilen. 

- Zorg dat de ratten geen schuilplaats(en) hebben in je tuin. Ruim je tuin daarom zo goed als mogelijk. Zorg dat je bladeren en tuinafval goed opgeruimd zijn.

- Probeer voedsel zoveel als mogelijkheid weg te houden. Dit is inderdaad niet zo evident, want ze hebben voedsel nodig. Maar als je weet dat ratten vooral nachtdieren zijn, en kippen niet, dan kan je er best voor kiezen om ze morgens te voederen. Zorg ervoor dat er 's avonds geen overtollig eten blijft slingeren.


Hoeveel hennen kunnen er in kippenhok?

 

Voor een nachthok: Voor één vierkante meter = 4 hennen. 
Voor de kippenren: Hou rekening met 1.5 vierkante meter per kip. 

Wie hennen wil houden, kan er het best minimaal 3 aanschaffen. Dat kan uiteraard zonder haan. De voorkeur gaat uit naar jonge hennen van een paar maanden oud. Deze zijn namelijk gemakkelijk tam te maken.
 

Waar kan ik dit hok plaatsen?

.
Deze dieren houden niet van tocht, dus u kunt dit hok het best plaatsen op een beschutte plek. Plaats het hok bijvoorbeeld naast een struik of haag. Dit bezorgt minder tocht, en geeft u tuin een groene uitstraling. 
.

Waarom een kippekot bij ons kopen?

 
Een kippekot hopen kan u bij ons. Ze zijn gemaakt uit geïmpregneerd hout.  Wanneer u bij E-woodproducts een dierenverblijf koopt, zal u niet alleen meer kunnen genieten van de natuur, maar draagt u er ook mee zorg voor. De meeste E-woodproducten dragen het internationaal erkende FSC-label. Dat betekent dat deze producten gemaakt worden met hout uit verantwoord beheerde bossen.  Op elke productfiche kunt u nalezen of het betreffende product het FSC-label draagt.

FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profitorganisatie die al meer dan twintig jaar streeft naar een wereldwijd verantwoord bosbeheer volgens strikte sociale, economische en ecologische criteria. Door te kiezen voor tuinartikelen met hun label zal ook de komende generatie zich dus nog kunnen uitleven tussen het groen.  Ons bedrijf zelf wordt door FSC erkend onder de code SCS-COC-005219-PA. 
 

Contacteer ons.


E-woodproducts heeft 3 vestigingen.

In Gent vindt u onze hoofdzetel.
In Lebbeke vindt u ons centraal verdeelcentrum voor West-Europa. 
In Aalst vindt u onze kantoren.

Indien u meer informatie wenst kunt u mailen naar: contact@e-woodproducts.be

 Heb je je vergist van dier? Missen is "menselijk" :-) Dan was je misschien op zoek naar: hondenhokken - konijnenhokken - kattenhokken

E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen