Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Metalen tuinmeubelen - onderhoudstips


Wat zijn metalen tuinmeubelen en hoe onderhoud ik ze?


U kunt een moderne buitenruimte creëren door metalen tuinmeubelen te gebruiken. Dergelijke meubelen zijn meestal gemaakt van staal of smeedijzer en kunnen een alternatief zijn voor houten meubelen. Het is kosteneffectief, gemakkelijk te onderhouden en gaat lang mee met de juiste zorg. Het belangrijkste bij het onderhoud van uw metalen buitenmeubilair is het regelmatig schoonmaken met water en zeep. U moet ook jaarlijks een geschikte waslaag op het oppervlak aanbrengen om het tegen roestvorming te beschermen. 

3 belangrijke factoren voor het behoud van een frisse uitstraling van metalen tuinmeubelen


Metalen tuinmeubelen zijn niet alleen duurzaam maar ook stijlvol. Het wordt vaak buiten gebruikt, waardoor het gevoelig is voor roest en andere externe factoren. Wel kun je je metalen tuinmeubelen onderhouden met behulp van deze 3 belangrijke factoren.
 
  1. Reiniging: Maak uw metalen tuinmeubelen regelmatig schoon met een vochtige doek om vuil of stof te verwijderen dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt.
  2. Roestverwijdering: als uw metalen tuinstoel roest heeft, probeer dan een citroen- of limoensap om deze te verwijderen. Dit komt omdat het citroenzuur in deze vruchten de roest van ijzer en staal gemakkelijk verwijdert zonder het oppervlak van het metaal te beschadigen.
  3. Opbergen: Wanneer u uw metalen tuinmeubelen niet gebruikt, zorg er dan voor dat u deze goed opbergt, zodat deze niet beschadigd kan raken.
 

Hoe roest verwijderen van metalen tuinmeubelen?


Als uw metalen tuinmeubelen roestproblemen hebben, zijn er een aantal technieken die u kunt gebruiken om ze te verwijderen. Het eerste wat je moet doen is de plek schoonmaken met een staalborstel of staalwolpad. Dit zal alle losse roest en vuil verwijderen, evenals verf of andere beschermende coatings die over de roest zijn aangebracht. De volgende stap is om het gebied in te smeren met een zuurhoudende reiniger, zoals azijn, citroensap of witte azijn. Dit zal het verwijderingsproces helpen versnellen door het afbreken van resterende roestdeeltjes die zich op de oppervlaktelaag van de verf of andere beschermende coating bevinden. De laatste stap in het verwijderen van roest uit metalen tuinmeubelen is wassen.
 

Hoe u kunt voorkomen dat uw metalen tuinmeubelen roesten?


Om te voorkomen dat uw metalen tuinmeubelen gaan roesten, moet u ze behandelen met een beschermende coating. Hierdoor zal het metaal niet corroderen en langer meegaan. U kunt uw metalen tuinmeubelen ook regelmatig schoonmaken met water en zeep.
 

 

 

Artikel geschreven door P.B. op 3/2/2022.Koopadvies Tuinmeubelen