De ultieme gids voor het onderhoud en de verzorging van metalen tuinmeubelen


Inleiding: Wat zijn metalen tuinmeubelen en hoe onderhoud ik ze?


Metalen tuinmeubelen zijn een soort niet-traditioneel meubilair die een interessant en modern statement kunnen maken op je binnenplaats, tuin of op je balkon. Het is meestal gemaakt van staal, aluminium of smeedijzer.

Metalen tuinmeubelen kunnen een kosteneffectief en duurzaam alternatief zijn voor houten tuinmeubelen. Het heeft echter goed onderhoud nodig om lang mee te gaan.

Het belangrijkste dat u moet doen bij het onderhoud van metalen tuinmeubelen is om ze regelmatig schoon te maken met water en zeep. Ook dient u jaarlijks een geschikte waslaag op het oppervlak aan te brengen ter bescherming tegen roesten.3 belangrijke factoren voor het behoud van een frisse uitstraling van metalen tuinmeubelen


Metalen tuinmeubelen zijn niet alleen duurzaam maar ook stijlvol. Het wordt vaak buiten gebruikt, waardoor het gevoelig is voor roest en andere externe factoren. Wel kun je je metalen tuinmeubelen onderhouden met behulp van deze 3 belangrijke factoren.
 

1) Reiniging: Maak uw metalen tuinmeubelen regelmatig schoon met een vochtige doek om vuil of stof te verwijderen dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt.

2) Roestverwijdering: als uw metalen tuinstoel roest heeft, probeer dan een citroen- of limoensap om deze te verwijderen. Dit komt omdat het citroenzuur in deze vruchten de roest van ijzer en staal gemakkelijk verwijdert zonder het oppervlak van het metaal te beschadigen.

3) Opbergen: Wanneer u uw metalen tuinmeubelen niet gebruikt, zorg er dan voor dat u deze goed opbergt, zodat deze niet beschadigd kan raken.


Hoe roest verwijderen van metalen tuinmeubelen?


Roest is een veelvoorkomend probleem bij metalen tuinmeubelen. Het wordt veroorzaakt door de oxidatie van ijzer en staal. Roest kan van metalen tuinmeubelen worden verwijderd met behulp van een aantal verschillende technieken.

De eerste stap om roest van metalen tuinmeubelen te verwijderen, is door het gebied schoon te maken met een staalborstel of een staalwolpad. Dit verwijdert alle losse roest en vuil, evenals verf of andere beschermende coatings die over de roest zijn aangebracht.

De volgende stap is om het gebied te bedekken met een reinigingsmiddel op zuurbasis, zoals azijn, citroensap of witte azijn. Dit zal het verwijderingsproces helpen versnellen door eventuele resterende roestdeeltjes af te breken die zich op de oppervlaktelaag van verf of andere beschermende coating bevinden.

De laatste stap bij het verwijderen van roest van metalen tuinmeubelen is wassen. 
 

Hoe u kunt voorkomen dat uw metalen tuinmeubelen roesten?


De beste manier om te voorkomen dat uw metalen tuinmeubelen gaan roesten, is door ze op een droge, beschutte plaats op te bergen. Indien dit voor u niet mogelijk is, dan kunt u het metaal ook op een preventieve manier gaan behandelen. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, en zoals elke huiseigenaar weet, moet u de beste optie voor uw situatie kiezen.

Er zijn tegenwoordig enkele opties op de markt die u kunnen helpen roest op metalen meubelen te voorkomen. Zo is het mogelijk om een watergedragen verf of lak over de metalen meubelen te gebruiken met een hoogwaardige kit zoals Rust-oleum of Krylon. 


Conclusie - Onderhoud uw stalen tuinmeubelen met deze eenvoudige tips!


Het onderhoud van uw stalen tuinmeubelen is geen ingewikkelde klus. U hoeft alleen het volgende te doen:
 

1) Maak het meubel schoon met een mild schoonmaakmiddel en water.

2) Gebruik een zachte borstel om vuil of stof van het oppervlak van het meubel te verwijderen.

3) Bescherm het tegen regen, wind en zon met een hoes.
 

Artikel geschreven door P.B. op 3/2/2022.

E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50) Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen