FSC ® Picknicktafels, tuinbanken, enz.

 

 

Wanneer u bij E-woodproducts een FSC-product koopt, zal u niet alleen meer kunnen genieten van de natuur, maar draagt u er ook mee zorg voor. De meeste E-woodproducten dragen het internationaal erkende FSC-label. Dat betekent dat deze producten gemaakt worden met hout uit verantwoord beheerde bossen. 

Op elke productfiche kunt u nalezen of het betreffende product het FSC-label draagt.

FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profitorganisatie die al meer dan twintig jaar streeft naar een wereldwijd verantwoord bosbeheer volgens strikte sociale, economische en ecologische criteria. Door te kiezen voor tuinartikelen met hun label zal ook de komende generatie zich dus nog kunnen uitleven tussen het groen. 

Ons bedrijf zelf wordt door FSC erkend onder de code SGSCH-COC-008396/AF.

...picknicktafel FSC

 


 

Bij E-woodproducts mag u als klant steeds een FSC-factuur verwachten.

 

Een correcte FSC factuur moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. De FSC CoC code van het bedrijf (bv AB-COC-123456) staat duidelijk vermeld op de factuur.
  2. De factuur wordt opgemaakt door een FSC CoC gecertificeerd bedrijf.
  3. De producten die FSC gecertificeerd zijn, staan ook duidelijk zo aangegeven (FSC 100%, FSC Mix of FSC recycled).

Wat kan U doen?

 

Hoe kan u meewerken aan een wereldwijd verantwoord bosbeheer? Kies voor FSC gelabelde producten!

Via de website www.ikzoekFSC.be kan iedereen - als particuliere of professionele aankoper - op zoek gaan naar FSC gelabelde hout- of papierproducten op de Belgische markt. Ook kan u gericht zoeken naar FSC gecertificeerde bedrijven in België, of zelfs specifiek in uw buurt.

Het FSC-verhaal

 

De Forest Stewardship Council werd in 1992 opgericht na de VN-conferentie over milieu en ontwikkeling in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De initiatiefnemers waren onder meer milieuorganisaties, sociale groeperingen en economische actoren. Zij hadden als doel om wereldwijd een verantwoord bosbeheer na te streven. Vandaag is hun idee uitgegroeid tot hét toonaangevende label van milieuvriendelijk beheerde bossen, dat voldoet aan strikte eisen op sociaal, economische en ecologisch vlak. De hoofdzetel van deze organisatie bevindt zich in Bonn en het label is vertegenwoordigd in meer dan vijftig landen.


Waarom kiezen voor FSC?

 

Het is vandaag absoluut noodzakelijk om voor producten met een FSC-label te kiezen. Het gaat immers niet goed met onze bossen. Deze belangrijke ecosystemen staan door de meedogenloze ontbossing wereldwijd onder enorme druk. Jaarlijks verdwijnen gemiddeld 13 miljoen hectare bos, zo’n vier keer de oppervlakte van België, door afbranding om zo nieuwe landbouwgrond of extra ruimte voor steden te creëren. Maar toch hoeft houtwinning helemaal geen schadelijke effecten te hebben op het milieu en kunnen we deze hernieuwbare stof met een gerust hart gebruiken. De voorwaarde is natuurlijk wel dat het hout op een duurzame manier gewonnen wordt. Net daarom werd het FSC-label opgericht, dat toegekend wordt aan bossen die aan de tien strikte criteria voor een verantwoord beheer voldoen. Dat label en de bijhorende FSC-licentie zijn ook zichtbaar voor u, als consument, wanneer u een product afkomstig uit deze wouden koopt.