Waarom kiezen voor FSC gecertificeerde producten?


FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profitorganisatie die al vanaf 1992 streeft naar een wereldwijd verantwoord bosbeheer volgens strikte sociale, economische en ecologische criteria. Door te kiezen voor tuinmeubelen met hun label zal ook de komende generatie zich dus nog kunnen uitleven tussen het groen. 

Het is vandaag absoluut noodzakelijk om voor producten met een FSC-label (Forest Stewardship Council) te kiezen. Het gaat immers niet goed met onze bossen. Deze belangrijke ecosystemen staan door de meedogenloze ontbossing wereldwijd onder enorme druk. Jaarlijks verdwijnen gemiddeld 13 miljoen hectare bos, zo’n vier keer de oppervlakte van België, door afbranding om zo nieuwe landbouwgrond of extra ruimte voor steden te creëren. Maar toch hoeft houtwinning helemaal geen schadelijke effecten te hebben op het milieu en kunnen we deze hernieuwbare stof met een gerust hart gebruiken. De voorwaarde is natuurlijk wel dat het hout op een duurzame manier gewonnen wordt. Net daarom werd het FSC-label opgericht, dat toegekend wordt aan bossen die aan de tien strikte criteria voor een verantwoord beheer voldoen. Dat label en de bijhorende FSC-licentie zijn ook zichtbaar voor u, als consument, wanneer u een product afkomstig uit deze wouden koopt.  
 


 

Wat is een FSC Label?

 

Producten die het internationaal erkende FSC-label dragen, worden gemaakt uit verantwoord beheerde bossen. Wanneer u bij E-woodproducts een product met een FSC label / keurmerk koopt, zal u niet alleen meer kunnen genieten van de natuur, maar draagt u mee aan een duurzaam bosbeheer. De meeste houten producten, zoals de KING-picknicktafels, dragen het internationaal erkende FSC-label

Op elke productfiche kunt u nalezen of het betreffende product het FSC-label draagt. Ons bedrijf zelf wordt door FSC erkend onder de code SCS-COC-005219-PA.
 

Welk document bewijst de aankoop van echt gecertificeerde FSC producten?


Of met andere woorden: hoe bent u zeker dat u echte FSC-producten hebt gekocht? Elke website (of winkel) kan bij een product vermelden dat deze FSC zijn, maar is dit dan ook effectief zo? Het antwoord is heel eenvoudig. Het enige geldige document is de factuur van het bedrijf waar u het product hebt aangekocht. 

Bij ons mag u steeds een FSC-factuur verwachten.
 
  • De FSC CoC code van het bedrijf (bv AB-COC-123456) staat duidelijk vermeld op de factuur.
  • De factuur wordt opgemaakt door een FSC CoC gecertificeerd bedrijf.
  • De producten die FSC gecertificeerd zijn, staan ook duidelijk zo aangegeven (FSC 100%, FSC Mix of FSC recycled).


Hoe kan u zelf een bijdrage leveren?


Hoe kan u meewerken aan een wereldwijd verantwoord bosbeheer? Kies voor FSC gelabelde producten!

Via de website www.ikzoekFSC.be kan iedereen - als particuliere of professionele aankoper - op zoek gaan naar FSC gelabelde hout- of papierproducten op de Belgische markt. Ook kan u gericht zoeken naar FSC gecertificeerde bedrijven in België, of zelfs specifiek in uw buurt. 
 

 
 

Het ontstaan van FSC

 

De Forest Stewardship Council werd in 1992 opgericht na de VN-conferentie over milieu en ontwikkeling in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De initiatiefnemers waren onder meer milieuorganisaties, sociale groeperingen en economische actoren. Zij hadden als doel om wereldwijd een verantwoord bosbeheer na te streven. Vandaag is hun idee uitgegroeid tot hét toonaangevende label van milieuvriendelijk beheerde bossen, dat voldoet aan strikte eisen op sociaal, economische en ecologisch vlak. De hoofdzetel van deze organisatie bevindt zich in Bonn en het label is vertegenwoordigd in meer dan vijftig landen.
 

FSC producten


De volgende tuinmeubel-categorieën omvatten producten die zo goed als allemaal FSC-gecertificeerd zijn. 
 


Toch kijkt u best op product-niveau. Hier staat genoteerd of het product een FSC-label heeft. Er zijn talloze producten op onze website die zo'n label hebben. 

Dank voor uw bijdrage aan een betere wereld!