De complete gids voor het onderhoud van teakhouten tuinmeubelen en waarom het zo belangrijk is.


In dit artikel gaan we in op het belang van het onderhouden van teakhouten tuinmeubelen. Het is niet alleen belangrijk om uw tuinmeubilair te onderhouden, maar het is ook een geweldige manier om de levensduur van uw meubels te verlengen. Dit bespaart u op lange termijn dan ook een pak geld!

Het eerste dat u moet doen wanneer u nieuwe teakhouten tuinmeubelen aanschaft, is deze met een vochtige doek schoonmaken en vervolgens met een droge doek afdrogen.

Voor hardnekkige vlekken kunt u ook een milde zeep- en wateroplossing gebruiken. Laat nooit etenswaren of dranken op het meubel liggen, omdat dit het hout kan beschadigen of vlekken kan maken.

Na het lezen van dit artikel weet je hoe belangrijk het is om je teakhouten tuinmeubelen voor buiten te onderhouden. 
 

Hoe u uw teakhouten meubelen onderhoudt - 3 tips hoe u teakhout kan beschermen

 

Teakhouten meubelen zijn een populaire keuze in de moderne wereld omdat het duurzaam en mooi is. Deze eigenschappen maken het echter kwetsbaar. Dit artikel geeft tips om je teakhouten meubelen te onderhouden en er jarenlang mooi uit te laten zien.  
 

1) Reinig uw teakhouten meubelen met warm zeepsop voordat u er een afwerking op aanbrengt, omdat te veel vocht ervoor zal zorgen dat de afwerking na verloop van tijd afbladdert of helemaal niet goed wordt aangebracht
2) Gebruik maandelijks een teakolie voor buiten om het te onderhouden en jarenlang glanzend te houden.
3) Verwijder schimmel, meeldauw en vuil van uw teakhouten meubelen met een stofzuiger. 

 

Hoe u meeldauw van uw teak tuinmeubilair kunt verwijderen - Hoe voorkom en verwijder je schimmels?

 
 
Wat is meeldauw? Meeldauw is een soort schimmel die rot veroorzaakt in planten, voedsel en stoffen. Het kan groeien op vochtige oppervlakken zoals muren, vloeren en meubels. Meeldauw wordt ook wel 'zwarte schimmel' genoemd.


Schimmel is een veelvoorkomend probleem dat elk type meubel kan aantasten. U moet het verwijderen voordat het zich verspreidt of te moeilijk schoon te maken wordt.   

Schimmel groeit op vochtige, donkere plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Daarom lopen tuinmeubelen extra risico op schimmelgroei. Laten we eens kijken hoe je schimmel op je tuinmeubelen kunt voorkomen en verwijderen.

Om schimmelvorming op uw tuinmeubelen te voorkomen, moet u deze regelmatig drogen en op een schaduwrijke plaats bewaren tijdens de wintermaanden wanneer de zon er niet bij kan en er weinig regen is. Om schimmel van uw tuinmeubilair te verwijderen, raden we aan om een mengsel van water en azijn of citroensap op het aangetaste gebied te gebruiken en dit 10-15 minuten te laten inwerken voordat u het wegveegt met een doek of keukenpapier. 

 

Hoe insectenschade in teakhout te identificeren?

 

Teak is een hardhoutsoort die veel wordt gebruikt in meubels en vloeren. Dit hout is gevoelig voor insecten, die schade aan het hout kunnen veroorzaken.

Het meest voorkomende insect in teakhout zijn termieten. Termieten voeden zich met de cellulose en het sap van het hout, wat schade aan de structuur van het teak hout veroorzaakt. De voeding van de termiet veroorzaakt verkleuring en een golvend patroon op het oppervlak van het hout.

Teak heeft een hoge weerstand tegen rot en bederf, maar het kan nog steeds worden beschadigd door insecten. 

 

Conclusie: voorkomen en bestrijden van tekenen van slijtage op uw houten terrasmeubilair voor buiten


Buitenmeubels worden blootgesteld aan harde natuurlijke elementen zoals zon, regen en wind. Dit kan ervoor zorgen dat uw terrasmeubilair verslechtert en lelijk wordt.

Conclusie: Om slijtage aan je buitenmeubels te voorkomen, is het belangrijk om te investeren in het onderhoud van deze teak-meubels. 
 

Dit artikel is geschreven door P.B. op 3/2/2022.

E-woodproducts.be, bij ons zit U goed! (+32 484 13 78 50)Meer dan 2700 artikelenMeer dan  5000 m² opslagruimtee-woodproducts.nlMobilier de jardinE-woodproducts Vlaanderen