Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Hoe textilene tuinmeubelen onderhouden voor een levenslang gebruik? 10 gouden tips!


Als u hebt geïnvesteerd in een mooie textilene tuinset, wilt u er zeker van zijn dat deze jarenlang meegaat - en dat snappen we helemaal.

We delen enkele van onze beste tips om uw buitenmeubelen te onderhouden, zodat u meer tijd kunt besteden aan het genieten ervan en minder tijd kwijt bent aan het piekeren over hoe u ze op hun best kunt houden.
 

Wat is Textilene?


Textilene is een synthetische polyestervezel die op verschillende manieren wordt gebruikt, van kleding tot meubels. Van textiel kunnen stoffen worden gemaakt die licht en duurzaam zijn. Het heeft ook het vermogen om zijn vorm goed te behouden en niet gemakkelijk te kreuken. Het is ook vlamvertragend en smelt niet bij hoog vuur.   

10 onderhoudstips


Uw tuinmeubelen moeten lang meegaan, maar als u ze niet onderhoudt, zullen ze dat niet doen. Hier zijn enkele tips om uw textilene tuinmeubelen te onderhouden zodat ze generaties lang meegaan.
 

1. Houd ze schoon! Het schoonmaken van uw textilene tuinmeubelen moet deel uitmaken van uw normale onderhoudsschema voor buiten. Dit betekent dat u vlekken of vlekken moet verwijderen zodra ze ontstaan, zodat ze niet erger worden en permanent worden.

2. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rond uw textilene meubels is, zodat de lucht er vrij omheen kan circuleren, wat schimmelgroei en schimmelvorming helpt voorkomen.

3. Als je textilene tuinmeubelen hebt die in slechte staat zijn, is het tijd om ze te vervangen. Je kunt niet verwachten dat je textilene tuinmeubelen eeuwig meegaan als je ze niet goed verzorgt.

4. Wanneer u uw textilene tuinmeubelen na het seizoen (of wanneer u ze niet gebruikt) opbergt, zorg er dan voor dat ze volledig droog zijn voordat u ze voor een volgend jaar wegzet.

5. Als uw textilene meubelen bedekt zijn met schimmel of meeldauw, moet u ze grondig reinigen voordat u ze opnieuw gebruikt.

6. Als u merkt dat uw textilene tuinmeubelen beginnen te verkleuren of hun kleur verliezen, probeer ze dan te wassen met een zacht schoonmaakmiddel en warm water voordat u ze voor het seizoen opbergt.

7. Wanneer u uw textilene tuinmeubelen voor de winter opbergt, zorg er dan voor dat ze volledig droog en vrij van schimmel of meeldauw zijn.

8. Als u synthetische textilene meubelen hebt die tekenen van slijtage vertonen, kunnen deze worden gerepareerd met een reparatieset van uw plaatselijke bouwmarkt.

9. Als u een scheur of barst in uw textilene tuinmeubelen opmerkt, gebruik dan geen ducttape om deze te repareren.

10. Gebruik het juiste gereedschap voor de klus bij het repareren van uw textilene tuinmeubelen en zorg ervoor dat alle reparaties veilig zijn voordat u ze weer gebruikt. 
Artikel geschreven door P.B. op 3/2/2022.Koopadvies Tuinmeubelen