Weba Tuinmeubelen

 
Als men WEBA zegt, volgt bijna automatisch de vraag “ In Gent? Nee, in Deinze!”, de slogan waarmee WEBA waarschijnlijk het meeste bekendheid heeft gemaakt op de Vlaamse TV zenders.
Het verhaal van Arsène Weba is ontstaan in1986, toen meubelen TROEF uit Deinze, Weba Gent overnam en besloot beide winkels WEBA te noemen.
Het schitterende idee om de samensmelting van Arsène Weba en Philomène Troef aan te kondigen kwam van de cartoonist Marec. 
 
Weba - Stijlvolwonen

De cartoons in de folders en in de streekkrant bleken zo succesvol dat men besloot ze in reclamespotjes te verwerken, waarmee WEBA “wereldberoemd” werd in de Vlaamse volksmond.

 

Feiten en geschiedenis

 
Weba is een Belgische meubelwinkel met vestigingen in Gent, Deinze en sinds 2000 ook in Mons, alsook een webshop.
 
Het Weba imperium werd in 1982 uit de grond gestampt door de Oost-vlaamse boerenzoon Raf Dewitte, die samen met zijn zonen Jan en Dirk, van de drie meubelwinkels een uiterst rendabele zaak maakte.In 2019 stond Weba voor een omzet van 73 miljoen euro.
 
Raf Dewitte, die in 2018 overleed op 93-jarige leeftijd, liet 8 kinderen, 26 kleinkinderen en 32 achterkleinkinderen na.
Het bedrijf wordt verder geleid door zijn zonen.
 
 

De vestigingen van WEBA

 

Gent
Vliegtuiglaan 10 
9000 Gent
T: 09 251 60 16


Deinze
Gentsesteenweg 42 
9800 Deinze
T: 09 381 53 53


Mons
Ch. de l'Espérance 304 
7390 Quaregnon
T: 065 80 33 84


Online winkel
Levering in heel België
T: 09 277 07 77
 

Wat heeft Weba te bieden?Deze gekende winkelketen van Oost-Vlaanderen heeft echt alles in huis om je huis in te richten. Van badkamer, tot keuken of salon, je vindt hier de gepaste stoelen, tafels, bureaus, bedden en kleerkasten. Ook verlichting, tapijten en interieur-decoratie kan je er vinden.
De winkel in Gent is enkele jaren geleden  volledig vernieuwd, op de bovenste verdieping vind je er slaapkamers zowel voor kinderen als tienerkamers of kamers voor de ouders.Verder vindt je er ook bureau's kasten enz...Op het eerste verdiep vind je salons, salontafels lampen kaders enz en je kunt er ook genieten van een gratis drankje. Op de benedenverdieping kan je snuisteren tussen hebbedingetjes  zoals kaarsen, kussens en overtrekken, vuilbakken, tv meubels, lampen , tapijten enz....En natuurlijk de kassa.
Weba is een meubelzaak voor elk budget en met verschillende stijlen, dus voor elk wat wils.

.
Weba zomerproofDe tuin of het terras vormt ’s zomers het decor voor de fijne momenten in het leven. Om daar optimaal van te kunnen genieten mag een mooi en functioneel tuinset niet ontbreken.
Bij Weba vind je een ruim assortiment prijsgunstige tuinmeubelen voor je landschapstuin, terras of balkon.
Tuinmeubelen komen in een brede waaier aan materialen. Tuinmeubilair in hout zoals teak tuinmeubelen zijn echte klassiekers. Een houten tuintafel en tuinstoel en houten tuinbankjes zijn oude bekenden in menig Belgische tuin en met reden. Als natuurlijk materiaal sluit hout namelijk naadloos aan bij de bonte flora en het groene gebladerte in je tuin, wat uitmondt in een sereen geheel.
Houd je meer van een design tuin? Plaats dan aluminium tuinmeubelen. Aluminium is een licht, duurzaam materiaal dat erg sterk en slijtvast is en mooi strak oogt. Je kan kiezen voor een loungeset in aluminium met een frisse, moderne uitstraling of je kan een tuintafel en tuinstoelen in aluminium kiezen. Ook ligbedden komen zowel in aluminium als in hout, naargelang de look die je verkiest.
Rotan tuinmeubelen zijn de trend van het moment en ook een wicker tuinstoel blijft hip. Een rotan tuinstoel of een rotan loungeset ogen erg natuurlijk en zorgen in een handomdraai voor een zorgeloze omgeving in boho stijl waarin het heerlijk vertoeven is. Combineer de meubelen met een uniek buitentapijt, een bamboe lantaarn, wat etnische vloerkussens en sfeervolle tuinverlichting en creër zo je persoonlijke Ibiza vibe.
 

Weba en zijn bijdrage aan milieubewust ondernemen

 

Teakplantage

 
Weba startte in 2005 met een eigen teakplantage in Indonesië. Ze garanderen twee bomen  te planten voor elke boom die ze gebruiken voor de productie van tuinmeubelen in teak.
In 2017 hebben ze 3 fases achter de rug. In totaal hebben ze al 17.920 bomen laten planten, op een oppervlakte van 22 hectare. De grootste bomen zijn nu al 16 meter hoog. Elk jaar volgt er  een rapport over de stand van zaken.

 

FSC


FSC is een eco-label op houtproducten dat aangeeft dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Het FSC label garandeert dat niet enkel het bos van oorsprong wordt gecontroleerd maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument. 
Een deel van het gamma aan massieve (tuin)meubelen van Weba heeft het FSC-label. De tuinmeubelen gemaakt met FSC hout zijn herkenbaar aan het FSC label op het meubel en/of op de verpakking.
Ook indoor heeft Weba enkele collecties van Belgische meubelfabrikanten die het FSC-label dragen.


Zonnepanelen

 

Op het dak van de meubelwinkel in Gent (Vliegtuiglaan) en van de magazijnen in Gent (Port Arthurlaan) staan honderden zonnepanelen. Die leveren samen gemiddeld 180.000 kWh per jaar. Dat is voldoende om 45 gezinnen van stroom te voorzien.
Als WEBA open is, gebruiken ze zelf de stroom, opgewekt door de zonnepanelen. Op sluitingsdagen gaat alles naar het openbare net zodat iedereen geniet van deze groene stroom.


Bijkomende diensten


De meeste producten die je online aankoopt kunnen geleverd worden via de pakjesdienst of de meubeltransport van Weba zelf. Indien gewenst kunnen de aankopen ook tegen een meerprijs gemonteerd worden door de Weba medewerkers.
De vrachtwagens van Weba zijn uitgerust met het Solid-systeem en kunnen tot 5,80 m hoog leveren. Bij hogere gebouwen kan Weba zorgen voor een meubellift en zijn leveringen mogelijk tot het 8ste verdiep.
Ook goed om weten is dat oude meubelen kunnen teruggenomen worden bij levering van jouw nieuwe WEBA-aankoop.
Dit kost bijvoorbeeld € 12 voor een matras of € 60 voor een volledig salon.

Eén van de grootste troeven blijft dat je als klant bij Weba ook een bestelwagen kan huren om je aankopen naar huis te vervoeren. Hiervoor moet je uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen, die je op de Webawebsite vindt of die de medewerkers je duidelijk kunnen uitleggen, en om zeker te zijn dat er een bestelwagen voorhanden is, reserveer je die best op voorhand.