Alle vragen over Tuinhout
 

U KUNT EENVOUDIG ONLINE EEN BESTELLING PLAATSEN VOOR TUINHOUT


Tuinhout is groot, zwaar en onhandig om mee naar huis te nemen. Bij E-woodproducts kunt u al dat gedoe vermijden door online te bestellen. Kies gewoon wat u nodig hebt op onze site of bel ons voor hulp als dat nodig is - dan vervoeren wij het allemaal netjes naar uw huis!

Druk op één van de categorieën, en je vindt in een mum van tijd wat je nodig hebt.

BV E-Product Europe (Hoofdzetel)
Patijntjestraat 107
9000 Gent
Telefoonnummer:+32 484 13 78 50
E-woodproducts.be
contact@e-woodproducts.be
BV E-Product Europe (Kantoren)
Leirekenstraat 16
9310 Aalst
BV E-Product Europe (Verdeelcentrum)
Hannaerden 1A
9280 Lebbeke

Geen ophalingen mogelijk!


E-woodproducts is al meer dan 10 jaar actief in de houtindustrie en zijn er trots op u een breed assortiment producten van verschillende leveranciers te kunnen aanbieden. Wij kennen al onze partners persoonlijk en daarom kunnen wij u producten van topkwaliteit en een snelle service garanderen.

Zweeds Rabat

Heeft u ooit een buitenruimte willen creëren die in alle opzichten perfect was, maar kon u er niet achter komen hoe u dat voor elkaar kon krijgen? Je weet wel, dat mooie houten terras waar je altijd al van gedroomd hebt. Maar als je kijkt naar andere mensen die soortgelijke ruimtes hebben gebouwd, zie je alleen maar kieren tussen de planken, of een gat tussen de planken en de muur.

Nou, er is een reden voor die kieren: ze worden Zweeds Rabat genoemd en ze zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat uw terras of patio een lange levensduur heeft. Bij dit type potdekselplank kan het hout in de hoogte werken, maar zijn er geen kieren. Dus als u een strakker effect wilt op uw terras of patio en wilt dat het langer meegaat dan andere potdekselplanken die er nu zijn, neem dan vandaag nog contact op met ons team!

Wat is het verschil tussen potdeksel en Zweeds rabat?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw terrasmateriaal voor uw huis, komt u misschien de termen "potdeksel" en "Zweeds Rabat" tegen. Maar wat zijn dat eigenlijk?

Gangboorden zijn planken die verticaal op de buitenranden van een terras worden geplaatst. Het verschil tussen potdekselplanken en Zweedse rabatdelen is dat de laatste taps toelopende planken zijn met een tand en groef die over elkaar heen schuiven, terwijl potdekselplanken eruitzien als normale planken.

 

Hoe moet je de Zweeds Rabat delen bevestigen?

 

Het bevestigen van Zweedse Rabatplanken kan op verschillende manieren gebeuren. De meest gebruikelijke is om ze rechtstreeks aan een muur of schutting te bevestigen. Het voordeel van het bevestigen van een potdekselplank met Zweedse Rabatplanken is dat deze schuin staat, zodat het water gemakkelijker van de plank afloopt, wat weer gunstig is voor de levensduur van het hout.

 

Het juiste materiaal gebruiken :

 

De volgende stap is het kiezen van de juiste bevestigingsmiddelen. Roestvrijstalen materialen zijn een goede keuze. Vooral speciale potdekselschroeven zijn belangrijk, want die hebben een voorsnijpunt en zijn duurzaam gecoat. Dit maakt boren overbodig; ze zakken direct in het hout uit het zicht.

 

Het bevestigen en vastschroeven van Zweeds rabat

 

Bij het bevestigen van Zweedse rabatdelen begint u onderaan en werkt u naar boven toe. De onderste plank rust op de onderconstructie en wordt aan de palen geschroefd. Vaak wordt hier gekozen voor blinde bevestiging, wat betekent dat de schroeven op het smalle deel aan de bovenkant van de plank worden geplaatst. Hierdoor kan een rand van een volgend plankendeksel over de schroef vallen. Hierdoor is deze niet meer zichtbaar. Dit ziet er vaak beter uit wanneer het is afgewerkt. Wie in het dikkere deel schroeft, heeft wel het voordeel van meer stevigheid.

Het is belangrijk om de planken niet direct op elkaar te stapelen, maar aan de achterkant ongeveer 2 tot 3 mm ruimte te houden, zodat ze hun werking kunnen verliezen door temperatuurschommelingen en vocht enz.